FONTOS Jaksity György: A pénz romlott természete
 
Előfizetői tartalom

Pluszba lendült Amerika is, a szerdai inflációs adatok sok mindent eldönthet

Portfolio
Több fontos eseményre számíthatunk a héten a tőzsdéken, egyrészt Európa több vezető gazdaságából, valamint az USA-ból is érkezik majd inflációs adat. Emellett elindul majd a második negyedéves gyorsjelentési szezon is, pénteken több Wall Street-i bank közzéteszi a legfrissebb számait. Mindeközben a tőzsdéken vegyes mozgások látszanak a hét elején, az ázsiai piacokon felemás kereskedést láttunk, miután a friss kínai inflációs adat alulmúlta a várakozásokat, ami tovább táplálta azt a narratívát, hogy az ország gazdasága csak nehezen tud talpra állni a zero-Covid politika eltörlése után. Eközben az európai tőzsdéken kisebb esés látszott a nap elején, majd a nyitástól távolodva elkezdett javulni a hangulat, és ez átragadt az amerikai tőzsdékre is.

2023. július 10. 23:17 Megosztás Pluszban zártak az amerikai indexek Miután több Fed jegybankár is megszólalt hétfőn, és összességében azt üzenték, hogy közel lehet az amerikai jegybank kamatemelési ciklusának vége, a részvényindexek megőrizték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés