Előfizetői tartalom

Kongatják a vészharangot: egyre többet adnak el abból az eszközből, amely egy perc alatt hackert csinál bárkiből

Portfolio
2020-ban indítottak rá közösségi finanszírozási kampányt, idén viszont várhatóan 80 millió dollár értékben ad el egy orosz alapítású startup abból az eszközből, amelyet sokoldalúsága, és könnyű használhatósága miatt digitális svájci bicskaként emlegetnek. A Flipper Zero nevű, első ránézésre egy tamagochinak tűnő eszközt, bárki megvásárolhatja, és segítségével digitális rendszerekbe hatolhat be, zárakat törhet fel minimális kiberbiztonsági jártasság mellett.

A multifunkciós eszköz jelenleg 169 dollárba kerül, és a fejlesztő cég azoknak szánja, akik „érdeklődnek a kiberbiztonság iránt, vagy szívesen felfedeznék környezetük digitális elemeit.”  Az eszköz képes a fizikai világban lévő digitális interfészekkel interakcióba lépni, tud RFID- és NFC-kártyákat emulálni, rádióprotokollokat elemezni, és távirányítókat imitálni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés