Előfizetői tartalom

Mit keres az állam az egyik legnagyobb magyar biztosítóban, és mi jön ezután? (Interjú)

Tavaly új, állami tulajdonost, idén pedig új elnök-vezérigazgatót kapott az ötödik legnagyobb díjbevételű hazai biztosító, az Union. Havas Gáborral, a társaság első emberével arról beszélgettünk, milyen tulajdonos az állam, hogy halad a közös jövő építése „testvérbiztosítójukkal”, a hamarosan Alfa néven futó Aegonnal, és mik a meglátásai a számukra fontos részpiacok jövőjéről.

Portfolio: Csaknem másfél éve, hogy az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) 55%-os, a magyar állam 45%-os tulajdonos lett az Aegon és az Union biztosítókban, vagyis az Ön előző és a jelenlegi munkahelyén. Sok még a veszekedés és a nézeteltérés ebben a tulajdonosi kényszerházasságban? Havas Gábor: Visszagondolva nem mondható, hogy konfliktusok vagy nézeteltérések lettek volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés