Portfolio signature

Lesben állnak a csalók: nagyon sok pénzzel rövidíthetnek meg, ha ezekre nem figyelünk

Portfolio
A mobiltelefonunk rengeteg érzékeny adatot tartalmaz: többek között banki adatokat, jelszavakat, fényképeket és videókat, valamint számos személyazonosításra alkalmas információt. A hackerek anyagi haszonszerzés céljából vadásznak ezekre az adatokra, amelyeket különböző módokon fordíthatnak tuladjonosaik ellen. Cikkünkben bemutatjuk, mivel árulják el magukat a mobilunkat megfertőző kártevők; hogyan előzhetjük meg, hogy rákerüljenek a készülékünkre; illetve mit tehetünk, ha ez már megtörtént.

Egyre nagyobb fejfájást okoznak

A bűnözők a megszerzett adatokat értékesíthetik a feketepiacon, de közvetlenül is felhasználhatják azokat (személyazonosság-lopás). Az érzékeny adatok sokféle törvénytelen célra használhatók: a bűnözők hitelt igényelhetnek, vásárolhatnak az interneten, illetve meg is zsarolhatják áldozatukat. A kártevők egyre nagyobb problémát jelentenek: a Zimperium magáncég megbízásából készült globális jelentés szerint

a mobileszközök több mint egyötödébe már befészkelte magát valamilyen rosszindulatú szoftver.

A mobiltelefonra fejlesztett vírusok jellemzően ugyanúgy működnek, mint a számítógépes változataik. A rosszindulatú kód megfertőzi a készüléket, megsokszorozza magát, és más készülékekre is átterjed azáltal, hogy egy automatikus üzenet vagy e-mail formájában szétküldi magát a kontaktlistában szereplő ismerőseink között.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés