Előfizetői tartalom

Lelassult a banki digitális fejlődés Magyarországon - Mutatjuk, hol történt előrelépés

Portfolio
Tovább javult a hazai bankrendszer digitalizációs fejlettségi szintje, ám a korábbi évekhez képest kisebb előrelépés történt az elmúlt évben, a bankszektor egésze továbbra is közepes fejlettségi szinten ragadt – derül ki az MNB Fintech és Digitalizációs jelentéséből. Az online számlanyitás és az online személyi hitelek már mindenhol elérhetők, valamilyen androidos és az iOS-es mobiltárcák gyakorlatilag minden banknál elérhetők, terjednek a fióki és az online digitális támogató alkalmazások is, ám még mindig van miben fejlődnie a bankoknak.

A banki digitalizáció lesz fókuszban a Portfolio november 7-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció és részletek itt!

Kicsit léptek csak előre a bankok

Az MNB 2022-re vonatkozóan is felmérte a hazai bankrendszer digitális fejlettségi szintjét 7 fő pillér mentén, az átfogó felmérésben mérlegfőösszeg arányosan a szektor 90 százaléka vett részt.

Az átlagos kompozit index 2022-re vonatkozóan 62-es szintet ért el, ami az egy évvel ezelőtti 60-as eredményhez képest kismértékű fejlődést jelent.

Igaz, az MNB szakértői megjegyzik azt is, hogy a technológiai újításokat és az ügyfélelvárásokat követő módszertani változtatások során magasabbra emelték az elvárásokat is a felmérésben. A digitális fejlődés a bankrendszer egészét jellemezte, mind a minimum, mind a maximum pontszámok nőttek a teljes működés digitalizációs szintjét lefedő főindex esetében.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés