Előfizetői tartalom

Módosították a bankadót a keddi összeomlás után, így reagált az olasz tőzsde

Portfolio
Tegnap a Portfolio is beszámolt róla, hogy komolyabb hullámokat vetett a 40 százalékos banki különadó az olasz tőzsdén, a bankpapírok pedig 6-8 százalékos eséssel zártak kedden. A piaci reakciókat látva a döntéshozók azonnal léptek, és a módosítást követően teljes banki eszközállomány 0,1 százalékában határozta meg az új bankadó felső határát.

A módosítás érezhetően nyugalmat hozott a piacokra, hiszen az olasz FTSE MIB tőzsdeindex már 1,6 százalékos emelkedést követően a hétfői 28 500 pontos záróérték közelében mozog. Ami azonban a bankrészvényeket illetti: A FinecoBank részvényei már 4,8 százalékos pluszban vannak. Az Unicredit papírjai pedig 4,2 százalékkal kerültek feljebb. Az Intesa Sanpaolo részvényeinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés