Előfizetői tartalom

Életmentő mesterséges intelligencia: így használják a technológiát a futótüzek ellen

Portfolio
A Kaliforniai Erdészeti és Tűzvédelmi Minisztérium (Cal Fire) nemrég egy új programot mutatott be, amelyben mesterséges intelligenciát használnak az erdőtüzek megfékezésére. A San Diegó-i Kaliforniai Egyetemmel partnerségben létrehozott Alert California AI program 1032 darab 360 fokban forgó kamera felvételeit veszi fel, és a mesterséges intelligencia segítségével azonosítja a kialakuló futótüzeket - írja az Engadget.

A szoftver ezután értesíti a mentőszolgálatokat és más hatóságokat, hogy ellenőrizzék, a riasztás indokol-e reagálást. A júliusban indított programnak köszönhetően a tűzoltók a Reuters szerint már legalább egy potenciális erdőtüzet megelőztek. Egy kamera állítólag hajnali 3-kor rögzített egy bozóttüzet, amely a San Diegótól keletre fekvő, távoli Cleveland Nemzeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés