Előfizetői tartalom

Eldőlt: megvalósulhat Európa legnagyobb szén-dioxid megkötési projektje

Portfolio
A holland legfelsőbb bíróság a környezetvédelmi aktivisták tiltakozása ellenére szerdai ítéletében engedélyezte a rotterdami kikötő területén Európa legnagyobb szén-dioxid megkötési projektjének megvalósítását. A projekt egy szén-dioxid-leválasztó és -tároló létesítmény lesz, és várhatóan mintegy 2%-kal csökkenti az ország éves CO2-kibocsátását.

A "Porthos" projekt a Royal Dutch Shell, az Exxon Mobil, az Air Liquide és az Air Products közös erőfeszítése. A tervek szerint ez lesz Európa legnagyobb szén-dioxid-leválasztó és -tároló létesítménye, mert a projekt keretében a finomítókból és vegyi üzemekből származó CO2-kibocsátást az Északi-tenger alatti üres gázmezőkre szállítják. Amint üzembe helyezik várhatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés