Előfizetői tartalom

Elindult a korrekció a magyar tőzsdén - Mire érdemes figyelni?

Portfolio
Az előző hetekben ugyan ellenálló volt a magyar tőzsde a nemzetközi hangulatromlással, valamint a vezető részvényindexek meredek esésével szemben, a hét elején azonban a hazai piacokon is elkezdődött egy kisebb korrekció. Esni pedig van is honnan, hiszen a BUX már több mint 25 százalékot emelkedett idén, amivel a korábbi történelmi csúcs közelébe ért. Az emelkedéshez nagy mértékben hozzájárult az OTP rendhagyó teljesítménye is, azonban a kiváló negyedéves számok publikálását követően a többi blue chiphez hasonlóan a bank részvényeiben is korrekció kezdődött. Éppen ezért megnéztük, hogy az alapvetően kedvező fundamentumok mellett melyek lehetnek azok a szintek, melyekre érdemes lehet figyelni a BUX-nál és a hazai blue chipeknél.

Meddig eshet a BUX?

A BUX az idei évben már több mint 26 százalékos pluszban van, a márciusi 39 749 pontos lokális mélypont elérése óta pedig már közel 40 százalékot emelkedett a hazai benchmark.

Ezzel a teljesítménnyel pedig egészen a 2021 novembere óta nem látott, 56 233 pontos történelmi csúcsszint közelébe értünk, új csúcsra azonban nem tudott menni a BUX, a végállomást pedig az 56 159 pontos szint jelentette.

bux0816_

Az azóta eltelt három napban már összesítve 2,5 százalékos is volt az esés mértéke, a szerda reggeli esést azonban hamar megvették, jelenleg pedig alig több mint 1 százalékkal van csak lejjebb a magyar index a pénteki záróértékéhez képest.

Miről szól az elemzés?

  • Elkezdődött a korrekció - Meddig eshet a BUX?
  • Kifulladóban az OTP is
  • Kakukktojás a Mol
  • Kedvező fundamentumok - Mi várható a Richter és Magyar Telekom árfolyamában?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés