Előfizetői tartalom

Több tízezer felhasználót menthettek meg egy félelmetes kémprogramtól az etikus hackerek

Portfolio
Anonim hacekrek egy csoportja azt állítja, hogy feltörték a WebDetetive nevű kémprogramfejlesztő cég rendszereit ahonna  törölték a megfigyelt készülékek adatait. Ha ez igaz, - márpedig az etikus hackerek által közölt adatokból arra lehet következtetni - akkor a közel 75 000 felhasználót védhettek meg a további illetéktelen megfigyeléstől - írja a TechCrunch.

A kémprogramok korlátlan betekintést nyújtanak a felhasználóknak az áldozat eszközébe, legyen szó akár egy kormányról, amely állampolgárok megfigyelésére, akár egy zaklatóról, aki az áldozat magánéletében való kutatkodásra használja. A kémprogram azzal hirdeti magát, hogy "kevesebb, mint egy csésze kávé áráért" képes mindent megfigyelni, amit az áldozat leír...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés