Előfizetői tartalom

Egész nap alig mozdult Amerika

Portfolio
Gazdasági adatok tekintetében ma a Moody's hitelminősítő értékeli a magyar hitelbesorolást. Jelenleg rossz a hangulat a magyar tőzsdén: a befektetők vélhetően az este érkező döntés elől vonultak "fedezékbe", nem kizárt ugyanis, hogy kedvezőtlen irányba változtatja besorolásunkat a Moody's. Emellett délelőtt kijött a friss hazai GDP-adat is, aminek értelmében a második negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 0,3 százalékkal elmaradt az előző negyedévitől. Az adat nem okozott nagy meglepetést az előzetes közléshez képest, a forint azonban gyengülni kezdett a hírre. Ugyancsak ma jött ki a piacok szempontjából a hét legfontosabb közlése, azaz az amerikai munkanélküliségi adat. A legfrissebb számok alapján váratlanul megugrott a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban augusztusban, ami ugyan önmagában rossz hír, de közben felveti a lehetőségét annak, hogy a Fed törekvése a gazdaság lassítására és az infláció letörésére sikeres volt. Ennek hatására jelentősen gyengül a dollár az euróval szemben, illetve a részvényindexek is megugrottak. A tőzsdék számára azért kedvező hír a váratlanul magas munkanélküliség, mert ellenkező esetben, azaz lassulni nem akaró gazdasági helyzetben a jegybankelnök jelzése szerint további kamatemelések jöhetnének, a lassulni látszó gazdasági helyzetben azonban csökkent ennek az esélye.

2023. szeptember 01. 22:01 Megosztás A nap végére sem jött meg a lendület Csendes kereskedéssel zárta a hetet a Wall Street, a Dow Jones 0,3 százalékos emelkedése volt a legjelentősebb a fő indexek között. Az S&P-500 0,2 százalékkal került feljebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés