Előfizetői tartalom

Hiába kapcsolták ki a helymeghatározást, a Google lenyomozta az embereket

Portfolio
A Google beleegyezett, hogy 155 millió dollárt fizet, hogy rendezze a kaliforniai és magán felperesi vádakat, amelyek szerint a technológiai óriás félrevezette a fogyasztókat a helymeghatározási gyakorlatáról, és hozzájárulás nélkül használta fel az adataikat. Az Alphabet leányát azzal vádolták, hogy megtévesztette a felhasználókat, és elhitette velük, hogy ők rendelkeznek a személyes adataik felett, sőt, még azután is folytatta az egyének profilozását célzott reklámozás céljából, hogy azok lemondtak a "helymeghatározási előzményekről" - írja a Reuters. 

A Google beleegyezett egy 155 millió dolláros peren kívüli egyezségbe, válaszul a kaliforniai és magánfeljelentők által felhozott vádakra. A technológiai óriást azzal vádolták, hogy félrevezette a fogyasztókat a helymeghatározási gyakorlatával kapcsolatban, és az adataikat jogosulatlanul használta fel. A Google elleni vádak között szerepelt az egyének profilozása és reklámokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés