Itt a korrekció az amerikai tőzsdéken
Üzlet

Új cégek mennek a héten tőzsdére, már most nagy az izgalom

Portfolio
Nem csak a jegybanki kamatdöntésektől lesznek hangosak a tőzsdék a héten, hiszen az Arm múlt heti tőzsdei debütálását követően két másik vállalat részvényeivel is megindul a kereskedés az USA-ban. Ráadásul úgy tűnik, hogy mindkét cég felbuzdult az Arm sikerén, és a befektetők kockázati étvágya is megjött, hiszen az Instacart és a Klavyo is felemelte részvényeinek jegyzési ársávját.

Hétvégi cikkünkben már írtunk arról, hogy a napokban megy tőzsdére az Egyesült Államokban az Instacart és a Klavyo. Az Arm sikeres múlt heti sikeres tőzsdei debütálása nyomán úgy tűnik, a két cég felbátorodott az IPO-piac feltételezhető feléledésén, hiszen mostanra hivatalosan is megerősítették: felemelik részvényeik jegyzési ársávját.

Az élelmiszer-kiszállítási szolgáltatást nyújtó Instacart múlt pénteken emelte fel a tőzsdei bevezetés javasolt ársávját, így akár 10 milliárd dolláros kapitalizációt is elérhet a cég. Az árazási sáv felemelése erőteljes befektetői keresletet jelez a San Franciscó-i székhelyű vállalat iránt, amely évekig tartó várakozás után a héten vezeti be részvényeit a tőzsdére. Az Instacart 22 millió részvényt értékesít 28–30 dolláros darabonkénti áron, szemben a korábban tervezett 26–28 dolláros árral. A tőzsdei bevezetés a korábbi 616 millió dolláros cél helyett így 660 millió dollárnyi forrást hozhat a vállalatnak.

Az Instacart kedden "CART" ticker alatt kezdi meg a kereskedést, és, mint a legtöbb tőzsdei bevezetésnél, előző este, vagyis ma hozza nyilvánosságra a részvények árazását.

A másik tőzsdére igyekvő cég, a marketing- és adatautomatizálási szolgáltató Klavyo hasonló lépésre szánta el magát. A hétfői bejelentés alapján a vállalat a korábbi 25–27 dolláros jegyzési ársávot 27–29 dollárra emelte. A teljes hígított részvényszámot figyelembe véve az Klavyo piaci kapitalizációja, amennyiben a jegyzési ársáv felső határán árazzák be a részvényeket, elérheti a 8,7 milliárd dollárt. A cég 19,2 millió darab részvényt ajánl fel, ezzel akár 557 millió dollárt is bevonhat a tőzsdei bevezetés alkalmával.

A Bloomberg információ szerint

a Klavyo részvényeinek árazását kedden fogják nyilvánosságra hozni, a kereskedés szerdán indulhat.

A részvények jegyzési ársávjának megemeléséből arra lehet következtetni, hogy a két cég erős keresletet érzékel a befektetők részéről; érdemes lesz figyelni őket, amikor a héten elindul a kereskedés.

Címlapkép forrása: Shutterstock

idojaras-vihar-eso-esernyo-figyelmeztetes-piros-riasztas-idojaras-jelentes-idojaras-elorejelzes-idojaras-magyarorszagon-milyen-ido-lesz-ma-milyen-idojaras-varhato
lakóautó kemping
dróntámadás házak ellen drónraj
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
internetno tablet