Előfizetői tartalom

Durván nő a kínai gázigény, ami rossz hír a magyar rezsicsökkentési kilátásokra is

Portfolio
Idén a kínai gázigény 8%-kal 396 milliárd köbméterre nőhet, majd 2025-re 440 milliárd köbméterre emelkedhet és 2040-ben 700 milliárd köbméternél tetőzhet – vázolta ma a kínai állami CNOOC gáz- és árampiaci óriás elemzési központjának szakértője egy konferencián az európai gázárak, és a magyar rezsicsökkentési rendszer, szempontjából is fontos kilátásokat. Az általa elmondott gázigény növekedés ugyanis jóval magasabb prognózist jelent, mint az a három másik releváns előrejelzés, ami szintén a napokban látott napvilágot.

Hszie Hszükuang a Reuters tudósítása szerint előadásában rámutatott, hogy a kínai vezetékes földgázimport idén 10,7%-kal 69,5 milliárd köbméterre emelkedhet, a cseppfolyósított verzióé (LNG) pedig 10,9%-kal 70,8 millió metrikus tonnára (kb. 43 milliárd köbméterre). Ez azért fontos, mert ez azt jelenti, hogy az igencsak lassuló kínai gazdasági növekedés mellett, a csökkenő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés