Előfizetői tartalom

Google, Facebook, Apple? 10 ábra arról, hogy ki uralja valójában az internetet

Portfolio
A számítógépeden Windows operációs rendszer fut, Androidos mobiltelefonod van, Chrome böngészőt használsz és Google-ön keresel? Akkor bizony a többséghez tartozol, ha a globális számokat nézzük. Cikkünkben összegyűjtöttük azt is, hogy milyen okostelefonból adnak el a legtöbbet a világon, melyik a leginkább használt közösségi média, és melyek a leglátogatottabb weboldalak.

1. Okostelefonok

2023 második negyedévében Samsung telefonból értékesítették a legtöbbet a világon, az Apple az iPhone-nal kissé lemaradva a második helyen állt, de nagy népszerűségnek örvendenek a kínai márkák is, a Xiaomi és az OPPO 10 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezett.

2. PC-piac

Az április-júniusi időszakban a Lenovo tartotta vezető pozícióját, a HP a második, a Dell pedig a harmadik legnagyobb számítógépgyártó a világon az eladott PC-k számát tekintve.

3. Operációs rendszerek

Ha minden platformot, vagyis az asztali számítógépeket, laptopokat, tableteket, mobilokat is számításba vesszük, akkor a Google Android operációs rendszere a legelterjedtebb a világon a mobiloknak köszönhetően, amit a Windows követett.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés