Előfizetői tartalom

Mi lett veled Gen Z? Érdekel még a környezeted, a jövőd?

Portfolio
Halljuk és tapasztaljuk is, hogy a fiatalabb korosztály sokkal fogékonyabb és egyben érdekeltebb is a klímaváltozás lassítása, a környezet védelme iránti intézkedésekben. Sok fiatalnál már zsigerből jönnek a legegyszerűbb tennivalók, a szeleketív hulladékgyűjtés, a termékek újrahasználata, a természet tisztelete és még sorolhatnánk. Mégis egy legutóbbi felmérés, amely során a WWF Magyarország a 18-59 éveseket kérdezte a fenntarthatósági hozzáállásukról, csalódást keltő eredmények születtek a 30 év alattiak esetében, akik most jóval kisebb arányban vallották magukat környezettudatosnak, mint egy 3 évvel ezelőtti felmérésben. Kiábrándultak a Gen Z és a legfiatalabb Y generációsok? Vagy csak őszintébb válaszokat adnak a felmérésekre? A cikkben nem fogunk tudni választ adni a kérdésre, de épp az ilyen vitás, kérdéses tényekre, helyzetekre reagálva november 9-én lehetőséget biztosítunk a fiatal felnőtteknek, hogy minden, amit a zöld világról tudni és elmondani akarnak, azt meg is tehessék. Valamivel több, mint egy hónap, és jön a Gen Z Fest /Green.

A WWF Magyarország 2023 júniusában készített egy közvélemény-kutatást, hogy felmérje, miként viszonyul a 18-59 éves magyar lakosság a fenntarthatósághoz, ezen belül is a környezet- és természetvédelemhez. Az eredmények alapvetően nem mutatnak kedvező tendenciákat, de legalább a klímaváltozás tényét és a környezeti változások bolygóra gyakorolt hatásait ma már csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés