Előfizetői tartalom

Eddig tartott: vége a bosszúutazásoknak

Portfolio
A végéhez közelít a „bosszúutazások” korszaka, ami a koronavírus-járvány utáni időszakot jellemezte az utazási korlátozások feloldását követően. A friss adatok azt jelzik, hogy egyes régiókban az emelkedő infláció, a megélhetési költségek növekedése és az utazások drágulása közepette az utazók elkezdték visszavágni utazási terveiket - írja a CNBC.

A "bosszúutazás" (revenge travel) kifejezés a koronavírus-járvány hozadéka és arra a globális jelenségre utal, hogy az emberek utazásokat foglalnak és nyaralni mennek, hogy "bosszút álljanak" a Covid-19 világjárvány ellen. Ezt motiválhatja az elvesztegetett idő bepótlása, egy régóta várt utazás meglépése, vagy csak a szórakozás egy hosszú, félelemmel és bizonytalansággal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés