Előfizetői tartalom

Kiszámíthatatlan a környezet, a legtudatosabb magyarok egyre inkább devizában fektetnek be

Nagy Viktor
A kiszámíthatatlan környezet, a Magyarországgal kapcsolatos félelmek és kockázatok, a forint tavalyi nagy volatilitása és a magas infláció mind a devizák felé terelik a hazai befektetőket, a Concorde legtudatosabb ügyfeleinél már 50-70 százalék a devizában denominált eszközök súlya, mondta el a Portfolio-nak Régely Károly, a Concorde vezérigazgatója, akivel a prémium magyar állampapír alternatíváiról, a magyar részvénypiacról, különleges befektetési konstrukciókról és a hazai befektetési piaci versenyről is beszélgettünk. Részben az ügyfélportfóliók devizás irányba való eltolódására reagálva a Concorde egy közös vállalatot alapított, a Recorde Alapkezelő elsődlegesen ingatlanfókuszú befektetési alapkezelő, leendő ügyfelei a világ topligájába tartozó amerikai, vagy nyugat-európai ingatlanfejlesztők mellé tudnak beszállni. Az alapkezelő terveiről a Recorde vezérigazgatója, Kutas Gábor beszélt a Portfolio-nak.

Működési környezet Az elmúlt hónapokban masszív két számjegyű volt az infláció Magyarországon, alaposan beleharapott mindannyiunk megtakarításaiba. Hogyan reagáltak a Concorde ügyfelei, ti mit ajánlottatok nekik ebben a környezetben? Régely Károly: Mi kedvező helyzetben vagyunk, mert a pénzügyileg tudatos, nagyobb megtakarításokkal bíró ügyfélkört szolgáljuk ki,...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái