FONTOS Mennyire drága a tankolás Magyarországon?
 
Előfizetői tartalom

Érzelmi megterhelés a munkahelyen? Egyáltalán nem magánügy a mentális egészség

A mentális egészséghez való jog alapjog - erre hívja fel a figyelmet 1992 óta a mentális egészség világnapja október 10-én. A téma aktualitását mi sem támasztja alá jobban, mint az tény, hogy a depresszió mértéke a fiatalok, azaz a jövő munkavállalói körében drámaian, több egymástól független kutatás szerint is min. 50%-kal megnőtt. A Covid alatt kialakult távolságtartás, ennek köszönhetően a társas támogatás hiánya, az elmagányosodásra amúgy is sokkal inkább hajlamosító nagyvárosokban a home office és az egzisztenciális bizonytalanság mind abba az irányba mutat, hogy a munkáltatóknak önös érdekükből fakadóan is konszenzusra kell jutniuk abban, hogy még a távoli munkavégzési módokban is felelősek a munkavállalóik mentális egészségéért.

Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. A cikkek a szerzők véleményét tükrözik, amelyek nem feltétlenül esnek egybe a Portfolio szerkesztőségének álláspontjával. Ha hozzászólna a témához, küldje el cikkét a velemeny@portfolio.hu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés