FONTOS Beperelte a magyar államot a Pfizer a koronavírus-vakcinák miatt
 
Előfizetői tartalom

Érzelmi megterhelés a munkahelyen? Egyáltalán nem magánügy a mentális egészség

Nagy Gréta, Dandelion Group
A mentális egészséghez való jog alapjog - erre hívja fel a figyelmet 1992 óta a mentális egészség világnapja október 10-én. A téma aktualitását mi sem támasztja alá jobban, mint az tény, hogy a depresszió mértéke a fiatalok, azaz a jövő munkavállalói körében drámaian, több egymástól független kutatás szerint is min. 50%-kal megnőtt. A Covid alatt kialakult távolságtartás, ennek köszönhetően a társas támogatás hiánya, az elmagányosodásra amúgy is sokkal inkább hajlamosító nagyvárosokban a home office és az egzisztenciális bizonytalanság mind abba az irányba mutat, hogy a munkáltatóknak önös érdekükből fakadóan is konszenzusra kell jutniuk abban, hogy még a távoli munkavégzési módokban is felelősek a munkavállalóik mentális egészségéért.

Az ökoszisztéma szolgáltatások és a környezeti tőke megfelelő mértékű beárazottságában kritikus szerepe van többek között a vállalati döntéshozók jövőbe tekintő és jogkövető magatartásának. Ennek analógiájaként a vezetők legalább ennyire nem vonhatják ki magukat a társadalmi és kulturális tőke megfelelő szintre történő emeléséből sem. Ez a felvetés nem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái