Előfizetői tartalom

Szép csendben készpénzmentes világ épül: íme a mestertervek

Az egész világon gyors ütemben terjednek az azonnali fizetési rendszerek, melyek különösen azokban a régiókban tarolnak, ahol a kártyás fizetés, az örökölt infrastruktúra fejletlen volt: nem véletlen, hogy 2027-re már az elektronikus tranzakciók több mint fele várhatóan az ázsiai régióban zajlik majd. Ugyanakkor Európa, az európai szabályozási szervek még mindig iránymutatást adnak a világ többi részének, amely kapkodva veszi át a kemény munka árán kidolgozott szabályokat. A Capgemini World Payments Reportja alapján megnéztük, hogyan alakulnak a globális payment trendek.

A legforróbb payment trendekről is szó lesz banki felsővezetők körében november 7-ei Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt!

Gyorsan terjednek az elektronikus fizetések

A Capgemini World Payments Report c. tanulmánya szerint

a nem készpénzes fizetési tranzakciók száma a 2022-2027-es időszakban globálisan 15%-os éves átlagos növekedési ütemben fog bővülni, és 2027-re megközelíti a 2300 milliárd darabot.

capgemini fő ábra

A dinamikusan növekvő trend fennmaradásában szerepe lesz általánosságban az azonnali fizetési rendszerek terjedésének, az országok közötti fizetési infrastruktúrák összekapcsolására irányuló kezdeményezéseknek, az ISO 20022 elektronikus adatcsere szabvány növekvő elfogadásának és az új fizetési eszközök (pénztárcák, QR-kódos fizetések, számlaközi átutalási rendszerre épülő fizetések stb.) elterjedésének.  

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés