Előfizetői tartalom

Vége a bosszúutazásoknak, mi jön most? − Így nyaralunk jövőre

Portfolio
Közeleg az év vége, lassan elkezdhetjük tervezgetni jövő évi utazásainkat. Lesznek még az elmúlt egy-két évet meghatározó bosszúutazások (revenge travel) vagy munkanyaralások (workcation)? Az Expedia, a Hotels.com és a Vrbo foglalási adatai, valamint egy húszezer utazó körében végzett globális fogyasztói felmérés alapján a Forbes előrejelzéseket készített arról, hogy melyek lesznek 2024 legfontosabb utazási trendjei.

A „bosszúutazás” (revenge travel) kifejezés a koronavírus-járvány hozadéka és arra a globális jelenségre utal, hogy az emberek utazásokat foglalnak és nyaralni mennek, hogy "bosszút álljanak" a Covid-19 világjárványon. Ezt motiválhatja az elvesztegetett idő bepótlása, egy régóta várt utazás meglépése vagy csak a szórakozás egy hosszú, félelemmel és bizonytalansággal teli időszak után. A workcation pedig egy olyan munka- és utazási trend, amely összekapcsolja a munkát és a nyaralást.

Íme a legfontosabb utazási trendek jövőre a Forbes szerint:

1. Drága helyek olcsó alternatívái

A TikTok közösségi médiaplatformon, az utazási influenszerek körében terjednek főként a „dupe” ajánlások, amelyek a népszerű, és gyakran drága utazások helyett kínálnak hasonló, de megfizethető alternatívákat. Néhány kevésbé ismert lehetőség Európában például a görög szigetek közül a zsúfolt Szantorini helyett Pároszt választani, vagy az Egyesült Királyságban a népszerű London helyett Liverpoolba utazni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés