Előfizetői tartalom

Őrült tempóban fegyverkezik a világ - Már látszanak a nyertesek

Komoly geopolitikai feszültségek vannak a világban: nem elég az ukrajnai háború, de nemrég Izraelben is katonai konfliktus robbant ki. Ezzel párhuzamosan a világ kormányai egyre többet költenek fegyverkezésre, a védelmi kiadások felfutásával pedig a hadászati szektor vállalatai is profitálnak. Jó példa erre a 4iG német partnere, a Rheinmetall, amelynek bevétele és a profitja is masszívan növekszik a mostani puskaporos környezetben. A Rheinmetall példáján keresztül mutatjuk be, hogy mi történik a szektor vállalatainál és részvényeiknél a háborúk árnyékában.

FORINTÁRFOLYAM, KAMATOK, INFLÁCIÓ - MI VÁR RÁNK 2024-BEN? Erről a témáról is szó lesz a Portfolio következő Signature Klubján! Információ és jelentkezés

Mit érdemes tudni a Rheinmetallról?

A Magyarországon is aktív Rheinmetall 1889-ben alakult Rheinische Metallwaaren- und Maschinenbaufabrik Aktiengesellschaft néven, azóta nagy utat járt be, jelenleg a düsseldorfi székhelyű vállalat világszerte 139 gyártóüzemben mintegy 28 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 2022-ben 6,4 milliárd eurós árbevételt ért el.

A cég igen színes termékpalettával rendelkezik, földön, vízen, levegőben, és a kibertérben is egyaránt jelen van megoldásaival. A Rheinmetall ugyan az ukrajnai háború kitörését követő hadipari beruházásokkal vált ismertté, de már évek óta a világ egyik legelismertebb mobilitási fejlesztési partnere, valamint beszállítója, emellett az energetikai és ipari területeken is népszerűek a megoldásaik. A német cég a világ egyik vezető vállalata a komplex légvédelmi rendszerek gyártásában. Európa mellett Amerikában, Kanadában, Ausztráliában, valamint Dél-Afrikában is jelentős gyártási kapacitással rendelkezik.

A Rheinmetall három leányvállalattal Magyarországon is jelen van:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés