Előfizetői tartalom

Több mint 80 hulladékudvart épít a MOHU - Ebben a városban indul a program

Portfolio
2023 novemberében elkezdődik a MOHU országos hulladékudvar-építési programja, melynek első helyszíne Esztergom. A létesítmény várhatóan 2024 májusától elérhető a lakosság számára, amelyet a következő tíz évben országszerte további 82 hasonló hulladékudvar követ, többek között Tisztaföldváron, Karcagon és Veresegyházán. Az új hulladékudvarokban várhatóan szélesebb lesz a leadható anyagok köre. A leadott hulladék mennyiségét és szállítását egy transzparens informatikai rendszer az ún. Waste tracking ellenőrzi majd. A hulladékudvar-rendszer fejlesztésének célja az újrahasznosítás növelése és az illegális lerakás csökkentése. A MOHU a hulladékudvarok fejlesztésére több mint tíz milliárd forintot szán a következő évtizedben.

A nagy mennyiségben keletkező hulladék és azok nem megfelelő kezelése okozza az egyik legsúlyosabb fenntarthatósági problémát az emberiség számára. Ezt felismerve az Európai Unió ambiciózus vállalásokat tett: 2040-ig 65%-ra kívánja növelni a települési hulladék újrahasznosítását, (ez a szám Magyarországon jelenleg több, mint 30%) a lerakást pedig 10%-ra kell csökkenteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés