bét
Üzlet

Visszahívják a BÉT igazgatóságának elnökét, Patai Mihályt

Portfolio
Rendkívüli közgyűlést hívott össze a Budapesti Értéktőzsde, melynek keretében visszahívják az igazgatóság elnökét, Patai Mihályt, illetve új igazgatósági tagot és elnököt választanak.

Hétfő délután közölte a Budapesti Értéktőzsde, hogy december 21. 13 órára rendkívüli közgyűlést hív össze. A közgyűlésnek egyetlen napirendi pontja van:

  • Az igazgatóság elnöke és tagja visszahívása és új igazgatósági tag és elnök megválasztása.

A technikai információkon kívül többet nem tudunk meg a közleményből. Annyi mindenesetre ismert, hogy jelenleg Patai Mihály a Budapesti Értéktőzsde igazgatóságának elnöke, tehát az ő visszahívását kezdeményezték. A napirendi ponthoz kapcsolódó előterjesztéseket és határozati javaslatokat a közgyűlés kezdőnapját legalább 21 nappal megelőzően közzéteszik.

Az elnöki pozícióból való potenciális visszahívással összefüggésbe hozható, hogy a Portfolio információi szerint személyes ellentét alakult ki Matolcsy György jegybankelnök és az egyik legfontosabb korábbi bizalmi emberének számító Patai Mihály, MNB-alelnök között. A Magyar Nemzeti Bankon belül ez már a szervezeti és működési szabályzat átdolgozásában is tetten érhető, a Magyar Bankszövetség korábbi elnöke alól már több fontos területet is kiszerveztek, de sok jogkör elvesztése még nem látszik a nyilvánosan elérhető dokumentumokban. A konfliktus okai nem egyértelműek, több forrás azt mondta, hogy Patai nyilvánosan is felemelte a hangját Matolcsy Györggyel szemben, mások ennél összetettebb és szakmai nézeteltéréssel magyarázták a helyzetet.

A történethez ott kapcsolódik a BÉT, hogy az MNB a Budapesti Értéktőzsde nagyrészvényese, 81,35 százalékos tulajdonrésszel.

Címlapkép forrása: BÉT

budapest-kelebia
tőzsde
zelenszkij-orban
gyemant-oroszorszag-ekszer-szankcio
nav nemzeti ado- es vamhivatal
grönland
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
tőzsde