Előfizetői tartalom

Még csak most jöhet az igazi tűzijáték a Teslánál - Ideje beszállni?

Portfolio
A harmadik negyedéves gyorsjelentést követően csúnyán megütötték a Teslát, az esést pedig az HSBC célárvágása tovább súlyosbította: júliusi csúcsától egy ponton már 35 százalékos mínuszban is volt a papír. A befektetők kamatvágással kapcsolatos várakozásai, valamint az ezzel egyidejű nemzetközi hangulatjavulás a Teslának is jót tett, az elmúlt hetekben nagyot ralizott a papír. Az igazi tűzijáték azonban könnyen lehet, hogy még csak most fog következni, így megnéztük, hogy érdemes lehet-e még beszállni.

Részvénypiaci befektetésekről is szó lesz a Portfolio következő Signature Klubján! Információ és jelentkezés

Kapaszkodik a Tesla

Júliusban az árfolyam megpróbálkozott a 2021 novembere óta tartó csökkenő trendből való kitörésből, sikertelenül: a júliusi 300 dolláros csúcs elérésétől október végéig közel 35 százalékot zuhant a Tesla, amivel az árfolyam kiesett a rövidebb távú, január óta tartó emelkedő trendből is.  

Az eséshez nagyban hozzájárultak a harmadik negyedéves számok is: amíg az év elején az EV-piaci (különösen a kínai) árháborúk támogatták az árfolyam emelkedését, addig mostanra éppen ez ütött vissza a vállalatnak a negyedéves számok alapján.

tesla1122_1 

A mélypontot a 195 dolláros szint jelentette, az elmúlt hetek látványos tőzsdei hangulatjavulása azonban segített a papírnak, az említett mélypont elérése óta már közel 25 százalékot emelkedett a jegyzés, a technikai kép alapján azonban úgy tűnik, hogy máris megérkezhet az árfolyam az első komolyabb ellenálláshoz.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés