Előfizetői tartalom

Súlyos kudarcot vallott a vészleállító rendszer: veszélyes játékot űznek a mesterséges intelligenciával

Az egész techvilág felbolydult, hogy váratlanul kirúgták a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI alapító-vezérigazgatóját, a Szilícium- völgy legújabb csodagyerekének kikiáltott Sam Altmant. Ám nem egészen négy nap múlva - volt beosztottjai és a befektetők nyomására - visszakerült a vállalat élére. Nagyon úgy néz ki, az OpenAI egyedi, a profitorientált és a közhasznú működést összehangolni hivatott szervezeti struktúrája kudarcot vallott. Utánajártunk, miért feszül békíthetetlen ellentét az OpenAI vezetése és Sam Altman között, és hogy a drámai eseménysorozat mit üzen az emberiségre leselkedő potenciális veszélyekről.

Miről szól az OpenAI drámája? Altman kirúgásának valódi okairól egyelőre keveset tudni, mindössze iparági pletykákra és névtelen nyilatkozatokra hagyatkozhatunk. Az viszont ismert, hogy a döntésről nemcsak a befektetőket “felejtette el” értesíteni az igazgatótanács, hanem a testület elnökét, Greg Brockmant sem tájékoztatták róla előzetesen. Nem sokkal később egyébként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés