Előfizetői tartalom

Rékasi Tibor: van még értéknövekedési potenciál a Telekom-részvényekben

Az év egyik sztárpapapírja a magyar tőzsdén a Magyar Telekom részvénye. Az árfolyam feltámadása mögött hírek is bőven voltak, újraéledt az osztaléksztori, bevezette a vállalat az inflációkövető díjkorrekciót, a bevételek és az eredmények pedig stabilnak növekszenek. A szektor adóterhei csökkennek a következő években, amit a kormánnyal megkötött együttműködési megállapodás értelmében hálózatfejlesztésre fordít a vállalat. Milyen területeken fejleszt a Telekom, mire számíthatnak a fogyasztók, és hogy alakul a piaci verseny a hazai piacon a szektor konszolidációja közepette? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk a Magyar Telekom vezérigazgatójával, Rékasi Tiborral.

Sorban köt a kormány együttműködési megállapodásokat a hazai távközlési szolgáltatókkal, először a Magyar Telekommal, majd a 4iG Csoporttal. A Telekom ennek keretein belül 2024-2027 között összesen 123 milliárd forintos hálózatfejlesztést vállalt, cserébe a távközlési pótadó és a közműadó eltörléséért. Ez mennyivel van a korábbi tervek felett, átlagosan évente...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés