Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: az orosztól eltérő nukleáris fűtőanyag is kerülhet a paksi blokkokba

Műszaki akadálya nincs annak, hogy a négy egyforma paksi blokk valamelyikébe az orosztól eltérő, akár francia, akár amerikai nukleáris fűtőanyag kazettákat helyezzenek be, de ezt majd csak akkor érdemes megtenni, amikor az üzemidő-hosszabbítás miatt egyébként is leáll egy adott blokk, tehát majd csak 2028-2030 tájékán – ezt nyilatkozta Horváth Péter János a vg.hu-nak.

Az MVM Paks I. vezérigazgatója ezzel gyakorlatilag bejelentette, hogy úgy valósulna meg a nukleáris fűtőanyag diverzifikáció, hogy az egyik blokkba az orosz Roszatom leánya, a TVEL által gyártottól eltérő fűtőanyagot helyeznének majd be, igaz lehet, hogy ez az alternatív üzemanyag is döntő részben orosz lenne (lásd alább). Horváth Péter arra panaszkodott, hogy nyáron...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés