Előfizetői tartalom

Ravasz megoldással megy a bitcoin ETF elé egy startup az USA-ban

Portfolio
A Citigroup volt vezetői indítottak egy startupot, a Receipts Depositary Corporation (RDC) nevű céget, amely úgynevezett bitcoin letéti jegyeket fog kínálni intézményi befektetőknek - közölte a Bloomberg. A termék az amerikai szabályozott piaci infrastruktúrán keresztül közvetlen bitcoin-tulajdonjogot biztosít és nem szükséges hozzá az SEC jóváhagyása.

Amíg a világ a spot-Bitcoin ETF-ekről szóló döntésre vár, egy volt Citigroup vezetőkből álló csapat bitcoin által fedezett értékpapírokat kezdeményezett, amelyekhez állításuk szerint nem szükséges az amerikai szabályozó hatóságok jóváhagyása. A bitcoin letéti jegy (BTC DR) névvel illetett új termék a külföldi részvényeket képviselő amerikai letéti jegyekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés