Előfizetői tartalom

Történelmi csúcsközelben zárt az S&P, hasított a Magyar Telekom

Portfolio
Szerdán 34 éves csúcsra szárnyalt a japán Nikkei részvényindex, miközben Európában vegyesen alakultak a főbb indexek, az Egyesült Államokban pedig óvatos optimizmus uralkodott a csütörtöki kulcsfontosságú amerikai inflációs adatok előtt. Már ez is elég volt ahhoz, hogy fél százalék körüli emelkedés nyomán történelmi csúcs közelében zárjon az S&P 500 részvényindex. A befektetők holnap azt próbálják majd kitalálni a decemberi inflációs adat alapján, hogy hány Fed kamatvágás férhet majd bele idén, és ez mozgatja majd a piacokat. A magyar tőzsdén már szerdán voltak jelentős izgalmak: az OTP és a Magyar Telekom részvényei hasítottak, utóbbi 5% feletti pluszban zárt.

2024. január 10. 22:18 Megosztás Történelmi csúcsközelben zárt az S&P A zárás előtti utolsó órában jelent meg a New York-i Fed elnökének nyilatkozata, aki azt üzente, hogy lehet: egy kicsit tovább kell magasabban tartania a kamatokat az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés