Előfizetői tartalom

Itt a magyar befektetők új kedvence!

Portfolio
Múlt hétvégén a Portfolio is beszámolt róla, hogy szabályozott ingatlanbefektetési elővállalkozás lett az Appeninből. Ezt követően hétfőn a részvény több mint 17 százalékot emelkedett, a rali pedig kiemelkedő forgalom mellett kedden is folytatódik, így nem túlzás azt állítani, hogy a magyar befektetők valósággal megőrülnek a részvényért. Megnéztük, hogy mit érdemes tudni a magyar tőzsde új sztárjáról, és hogy miért is mozgatja meg ennyire a befektetők fantáziáját az átalakulás.

SZIT-té alakult az Appeninn

Az Appeninn közgyűlése még decemberben döntött a SZIT-té válásáról, melyet követően a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága január 14-én jegyezte be az Appeninnt szabályozott ingatlanbefektetési elővállalkozásként történő nyilvántartásba vételének tényét a cégjegyzékbe.

A SZIT-té válást azonban hosszas folyamat előzte meg: a cég igazgatótanácsa még 2022-ben döntött úgy, hogy a cégcsoport működését új stratégiai alapokra helyezi. Ennek az átalakulásnak a részeként a cég előző vezérigazgatója, Bihari Tamás 2022 augusztusában lemondott tisztségéről, helyét pedig a társaságnál korábban pénzügyi és operatív igazgatóként dolgozó Szűcs Györgyi vette át.

"Az átalakulás fontos eleme volt a cég fejlesztési projektjeinek értékesítése, az ingatlanportfólió szerkezetének megerősítése új akvizíciókon keresztül. A stratégiaváltás sikeressége kapcsán a legmarkánsabb piaci visszajelzés a Scope Ratings felminősítése volt áprilisban, de az idei féléves számainkban is tetten érhető: az első hathavi, mintegy 9,1 millió eurós árbevételünk a duplája volt a tavalyinak, illetve – az átértékelési hatásoktól mentes – féléves működési eredményünk elérte a 4,7 millió eurót" - mondta el Szűcs Györgyi, a cég vezérigazgatója lapunknak.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mit érdemes tudni a magyar tőzsde új sztárrészvényéről?
  • Miért mozgatja meg a befektetők fantáziáját az átlakulás?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés