Előfizetői tartalom

Felforgatnák a globális chipgyártást - Az OpenAI vezére több ezermilliárd dollárt kalapozhat össze

Portfolio
Az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman több ezermilliárd dollárnyi befektetést keres a globális félvezetőipar átalakítására, írja a The Wall Street Journal. Altman már régóta beszél az AI-chipekkel kapcsolatos kereslet-kínálati problémáról, mivel nem áll rendelkezésre elég chip, ez korlátozza az OpenAI növekedését. A The Wall Street Journal beszámolója szerint Altman egy olyan projektet fontolgat, amely növelné a globális chipgyártási kapacitást, és állítólag különböző befektetőkkel, köztük az Egyesült Arab Emírségek vezetőivel is tárgyalásokat folytat.

Altmannak 5 és 7 ezermilliárd dollár közötti összeget kellene előteremtenie a vállalkozáshoz, írta a The Wall Street Journal egy forrásra hivatkozva. Altman az X-en azt írta, hogy az OpenAI szerint a világnak több AI-infrastruktúrára, gyártókapacitásra, adatközpontra stb. van szüksége, mint amennyit jelenleg terveznek építeni. Hozzátette, hogy a tömeges AI-infrastruktúra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés