Előfizetői tartalom

Lemaradtál az Nvidiáról? Mutatunk egy részvényt, amibe még nem késő beszállni!

A mesterséges intelligencia által hajtott tőzsdei menetelés hallatán kétségkívül a legtöbb befektetőnek az Nvidia ugrik be, nem is véletlenül, hiszen csak idén több mint 45 százalékot emelkedett a papír. Vannak akik szerint a ralit már inkább a FOMO (Fear of Missing Out) hajtja, éppen ezért mutatunk most egy olyan részvényt, ami megfelelő lehet azoknak, akik lemaradtak az Nvidiáról.

Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

Minden az Nvidiáról szólt eddig

Az Nvidia idén óta már több mint 45, míg tavaly év eleje óta 415 százalékot emelkedett. A rali azonban csak januárban gyorsult be igazán, ugyanis azóta, ahogy az alábbi grafikonon is jól megfigyelhető, az árfolyam parabolikusan, mondhatni megállás nélkül emelkedik. Ennek köszönhetően hétfőn a cég piaci kapitalizációja már meghaladta az Amazonét, hamarosan pedig a Google anyacégét, az Alphabetet is túlszárnyalhatja.

nvidia0213

Julian Emanuel, az Evercore ISI munkatársa úgy véli, hogy az Nvidia idei raliját a FOMO hajtja. Szerinte a befektetők jelenleg leginkább amiatt aggódnak, hogy nincs elég nagy kitettségük a részvényben, sem mint amiatt, hogy nem diverzikálják megfelelően befektetéseket. Ez a szakember szerint aggodalomra adhat okot.

Ugyan a mostani emelkedést követően továbbra is vonzó lehet a részvényt az árazását tekintve, valamint az elemzők magasabbnál magasabb célárai is növelik a befektetők lelkesedését a papírban, de nem csak az Nvidiából áll a mesterséges intelligencia őrület a tőzsdéken.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés