Előfizetői tartalom

Diétás üdítőt iszol? A szíved állapotával játszol egy friss tanulmány szerint

Portfolio
Heti legalább két liternyi mesterségesen édesített ital fogyasztása 20%-kal növeli a pitvarfibrillációnak nevezett szabálytalan szívverés kockázatát az ilyet nem fogyasztókhoz képest - állapította meg egy új tanulmány a CNN szerint.

Hasonló mennyiségű, hozzáadott cukrot tartalmazó ital fogyasztása ennek felével, 10%-kal növelte az állapot kockázatát, míg mintegy 100 grammnyi tiszta, cukrozatlan gyümölcslé, például narancs- vagy zöldséglé fogyasztása 8%-kal alacsonyabb pitvarfibrillációs kockázattal járt együtt - állapította meg a tanulmány. A pitvarfibrillációt a benne szenvedők a szív "remegéseként"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés