Baj van a luxuspiacon, beszakadnak a Gucci eladásai
Üzlet

Baj van a luxuspiacon, beszakadnak a Gucci eladásai

Portfolio
A Kering francia luxuskonszern részvényei 14 százalékos esést könyveltek el, miután a cég bejelentette, hogy a Gucci eladásai az első negyedévben várhatóan 20 százalékkal csökkennek az előző évhez képest, főként az ázsiai piaci tranzakciók visszaesése miatt, ami a csoport teljes bevételének 10 százalékos csökkenését vetíti előre - számolt be a Cnbc.

A Kering, egy ismert francia luxuskonszern, részvényei jelentős, 14 százalékos esést szenvedtek el a mai kereskedésben. Ennek oka, hogy a vállalat előrejelzése szerint a Gucci márka eladásai az első negyedévben körülbelül 20 százalékkal maradnak el az előző év azonos időszakához képest. Ez a visszaesés főként az ázsiai piacok tranzakcióinak csökkenésével magyarázható.

kering0320

A cég ritkán ad ki profit warningot, de mostani bejelentése szerint a teljes csoport bevételének 10 százalékos csökkenésére számítanak 2024 első három hónapjában az előző év azonos időszakához képest. A figyelmeztetés azért is meglepő, mert a többi luxuscég, mint például az LVMH és a Hermes eddig ellenálltak a gazdasági nehézségeknek.

A jelenlegi tendenciák alapján a csoport úgy becsüli, hogy 2024 első negyedévében a konszolidált bevétele körülbelül 10 százalékkal csökken a tavalyi első negyedévhez képest. Ez elsősorban a Gucci meredekebb árbevétel-csökkenését tükrözi, különösen az ázsiai-csendes-óceáni térségben. A Gucci bevételei az első negyedévben várhatóan közel 20 százalékkal csökkennek az előző évhez képest.

- áll a Kering közleményében.

A lassulás leginkább Kínából eredhet, amely gazdaságilag nehéz időszakon megy keresztül. A Gucci korábban kiemelt márkának számított a Kering portfóliójában, különösen 2021-ben mutatott erős teljesítményt. Mostanra azonban küzd a piaci részesedésének megőrzéséért, mivel még a tehetős vásárlók is takarékosságba kezdtek az infláció emelkedése miatt.

A Kering korábban beszámolt arról, hogy 2023 utolsó negyedévében 6 százalékkal csökkentek bevételei és minden nagy márkájának eladásai visszaestek. A Gucci eladásai negyedévről negyedévre 4 százalékkal estek vissza.

Francois Henri Pinault vezérigazgató hangsúlyozta, hogy továbbra is beruházásokat terveznek a márkákba, így a Gucciba is, annak érdekében, hogy fenntartsák versenyképességüket - még ha ez a marzsok zsugorodásával is jár. A vállalat új stratégiai lépéseket tett ebben az irányban: Jean-François Palus-t nevezték ki vezérigazgatónak és Sabato De Sarno-t kreatív igazgatónak. Kiemelték továbbá De Sarno Ancora-kollekcióját is, amely február közepén debütált és rendkívül pozitív fogadtatásban részesült.

Címlapkép forrása: Jeremy Moeller/Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

szenior treasury és kontrolling munkatárs

szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
dubaj