Portfolio signature

Mi legyek, ha nagy leszek? - A szakértő válaszol a Z generáció nagy dilemmájára

A napokban számoltunk be róla, hogy Sonja van Lieshout, a World Employment Confederation – Europe elnöke a BCSDH üzleti reggelijén tartott előadásában 3 alapvető tendenciát azonosított, ami most átformálja, és egyben meghatározza a jövő munkaerőpiacát, illetve a legkeresettebb szakmákat is bemutatta. Ennek kapcsán a Portfolio arról is megkérdezte az elnököt egy interjú során, hogy a zöld átállásból eredő átképzésekkel kapcsolatban mit lát a legnagyobb kihívásnak, mit javasol, milyen területekre fókuszáljon a legfiatalabb generáció, vagyis azok a fiatalok, akik még ezután fognak a munkaerőpiacra lépni, vagy most kezdik el a karrierjüket. A zöld átállás különböző aspektusaival, a finanszírozással, a technológiaválasztással, a működési kihívásokkal, és a munkaerőpiaci kérdésekkel is foglalkozunk április 24-én a Sustainable Tech konferencián. Részletes program a linken.

Előadásában három, a munkaerőpiacot átformáló jelenségről számolt be: a sokszor emlegetett munkaerőhiány; a képzettség hiánya; valamint a zöld gazdaságra és a digitalizációra való áttérés. Ennek fényében, mit javasolna a fiataloknak, a Z generációnak, akik mostanában lépnek be a munkaerőpiacra? Milyen képességeket fejlesszenek, mit tanuljanak ha jövőbiztos karriert szeretnének?

Ha megnézzük azokat a készségeket, amelyekre a munkaerőpiacon most, de a jövőben is a legnagyobb szükség van, azok a STEM-készségek. Tehát a természettudomány, a technológia, a mérnöki tudományok és a matematika.

Ha egy fiatal a STEM-készségeit magas szintre fejleszti, szinte bármi lehet belőle, ami csak szeretne lenni,

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés