Együttműködést kötött a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetsége a VOSZ-szal
Üzlet

Együttműködést kötött a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetsége a VOSZ-szal

Portfolio
A kölcsönös szakmai támogatás jegyében stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetsége (MBTSZ) a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ). A stratégiai együttműködés célja, hogy támogassa a magyar vállalkozói szektor biztosítási tudatosságát, valamint javítsa a biztosítási szektorban dolgozó biztosítási tanácsadók vállalkozásfejlesztési ismereteit - közölte szerkesztőségünkkel az MBTSZ.

Az OECD pénzügyi kultúra fejlesztésével foglalkozó nemzetközi kutatása szerint – amely 2023-ban harmadik alkalommal mérte fel 39 ország felnőtt lakosságának pénzügyi ismereteit – az átlagos pénzügyi jártasság pontszáma 100 pontból 60 pont lett, ami 10 ponttal marad el a felnőtteknek meghatározott minimum 70 ponttól. A minimum 70 pontot elérő felnőttek aránya Magyarországon 23 százalék, ezzel szemben Németországban 75 százalék, Írországban 57 százalék, az OECD országban pedig átlagosan 39 százalék.

A pénzügyi ismeretekkel kapcsolatosan megállapítható, hogy a vizsgált országok felnőtt lakosságának átlagosan mintegy 84 százaléka érti az infláció definícióját, de csak 63 százalékuk tudja a pénz időértékének fogalmát saját megtakarításaira vonatkoztatni, és csupán 42 százalékuk rendelkezik megfelelő ismeretekkel a kamatos kamatról, amit a megtakarítással rendelkező felnőttek közül is csupán közel minden második, 46 százalékuk ért.

A pénzügyi tudatosságot vizsgálva kiderült, hogy bár a válaszadók közül átlagosan 10-ből 7-en a vásárlás előtt alaposan megfontolják, hogy megengedhetik -e maguknak az adott terméket vagy szolgáltatást, valamivel több mint a felnőttek egynegyede (26 százalék) hasonlítja össze a különböző szolgáltatók pénzügyi termékeit és csak 24 százalékuk fordul tanácsért független szakértőhöz pénzügyi termékek vagy szolgáltatások vásárlása előtt.

Többek között a nemzetközi kutatás is ráerősített, hogy a lakosság és a vállalkozások biztosítási, pénzügyi, valamint vállalkozási ismereteinek fejlesztésére jelentős tér mutatkozik hazánkban. Ahhoz, hogy ez a fajta tudatosság a mindennapi életben mindhárom területen készség szinten beépüljön, komplex programra van szükség, ahol az egyes szakmai ismereteket, gyakorlati tanácsokat, edukációs előadásokat olyan szervezetek biztosítják, akik maguk is mély szektorális rálátással és gyakorlati tudással rendelkeznek. A kulcs pedig a hosszú távú elköteleződés, a kampány jellegű aktivitások helyett.

A közlemény szerint a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetsége (MBTSZ) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elkötelezett a biztosítási és vállalkozásfejlesztési ismeretek széles körben történő elterjesztése iránt. Szakmai ismereteik felhasználásával a biztosítási és vállalkozásfejlesztési területen tananyagokat, kérdőíveket, ajánlásokat, útmutatókat dolgoznak ki, megosztják egymással kiadványaikat, publikációikat, kutatásaikat és friss elemzéseiket, valamint részvételi és előadási lehetőséget biztosítanak egymásnak az általuk szervezett szakmai-tudományos rendezvényeken.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kezdő befektető kalauz - grafikonok, megbízások

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1479180033