Megszenvedték az amerikai tőzsdék az inflációs adatot
Portfolio
Ma reggel az ázsiai piacokon felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően a délelőtti emelkedést nagyrészt visszaadták az európai tőzsdék, és Amerika is nagyobb mínuszban zártak, miután a délutáni amerikai inflációs adat a vártnál magasabb lett, melynek hatására tovább mérséklődtek a kamatvágással kapcsolatos várakozások: a dollár komoly erősödésbe kapcsolt, a tőzsdék pedig lefordultak. A magyar piac azonban a forint markáns gyengülése ellenére is jól állta a sarat, az OTP vezetésével a BUX új történelmi csúcsot ért el.
Megosztás

Csúnya zárás

Bár a napon belüli mélypontokhoz képest sikerült javítaniuk az amerikai tőzsdéknek, a vártnál magasabb inflációs adat hatása a záráskor is látszik a vezető indexeken, a Dow 1,1 százalékos mínuszban fejezte be a napot, míg az S&P 500 0,9 százalékot esett, a Nasdaq pedig 0,8 százalékot gyengült.

spx0410aa
Megosztás

Egyre lejjebb

Egyre nagyobb mínuszok alakulnak ki az amerikai tőzsdéken a vártnál magasabb inflációs adatokat követően, a Dow már 1,4 százalékos esésben van, míg az S&P 500 1,3 százalékkal került lejjebb, a Nasdaq pedig 1,2 százalékot gyengült.

A Dow ezzel február közepe óta nem látott szintre került.

dji0410
Megosztás

Nem javul a hangulat

Továbbra is jelentős mínuszban vannak az amerikai tőzsdék, a Dow 1,3 százalékot, vagyis közel 500 pontot esett, míg az S&P 500 1,1 százalékkal került lejjebb, a Nasaq pedig 1,2 százalékos mínuszba van.

spx04104
Megosztás

Elárulta a Goldman Sachs, mibe kell fektetni technológiai részvények helyett

A Goldman Sachs Asset Management a technológiai részvényeken némi profitot realizál, amelyet a piac más szegmenseiben fektet be, reagálva ezzel a technológiai szektorban érzékelhető kockázatokra és a diverzifikációs lehetőségekre - írta meg a Bloomberg.

Elárulta a Goldman Sachs, mibe kell fektetni technológiai részvények helyett
Megosztás

A vártnál nagyobb osztalékot fizet a Nyomda

Az igazgatóság eredeti 250 forintos javaslatát megemelve 253 forintos részvényenkénti osztalékot fizet a Nyomda.

A vártnál nagyobb osztalékot fizet a Nyomda
Megosztás

Indul a rakéta - Ez lehet az év befektetése?

2024-ben nem csak a tőzsdéken, de a nyersanyagok piacán is nagyon izgalmas sztorikba lehetett eddig botlani: új történelmi csúcsra ment az arany árfolyama, valósággal kilőtt az uránár, a kakaó jegyzéséről nem is beszélve. Van azonban a figyelőlistánkon egy elem, ami az elmúlt hetekben nem kapott akkora rivaldafényt, mint a többi termék, holott itt is nagyon komoly emelkedésen vagyunk túl, ráadásul a mostani árfolyam egy nagyon fontos szintet jelöl, ahonnan kitörve akár új történelmi csúcs is jöhet. A kereslet az egekbe szökhet, a hiány egyre nagyobb, az elemzők egyre bizakodóbbak, a célárak pedig nagyon ambíciózusak - ez lehet az év egyik legjobb befektetése?

Indul a rakéta - Ez lehet az év befektetése?
Megosztás

Nem fog ki a hangulatromlás az Nvidián

Amíg a legtöbb nagypapír mínuszban van a délutáni kereskedésben Amerikában, addig az Nvidia árfolyama már 2 százalékos pluszban áll

nvidia0410
Megosztás

Megállíthatatlan a dollár, emelkedéssel próbálkoznak a nemesfémek

Az euróval szemben már 1 százalékot erősödött a dollár az inflációs adat megjelenése óta.

eurusd04100

Eközben emelkedéssel próbálkoznak a nemesfémek: az arany árfolyama 0,8, az ezüsté pedig 0,9 százalékos mínuszban van jelenleg.

gold0410
silver0410
Megosztás

Esés Amerikában

A Nasdaq 1,2, a Dow és az S&P 500 pedig egyaránt 1,1 százalékos mínuszban nyitott.

dji0410
Megosztás

Állja a sarat az OTP és a BUX

Hiába a hirtelen hangulatromlás és a forintgyengülés, az OTP árfolyama továbbra is jelentős 3,2 százalékos pluszban van, emellett pedig a BUX is 1,2 százalékos emelkedésben van.

otp0410aa
Megosztás

Esnek az európai tőzsdék is

A vezető indexek közül a a DAX 0,1, a CAC pedig 0,3 százalékos mínuszban van.

dax0410a
Megosztás

Nagyobb esés jöhet a tengerentúlon

A határidős részvényindexek azonnal mínuszba fordultak a vártnál magasabb inflációs adat publikálását követően. Jelen állás szerint a Nasdaq 1,2, az S&P 500 1, a Dow Jones pedig 0,9 százalékos mínuszban nyithat.

Megosztás

Tépik a dollárt

A dollár jelentős erősödésbe kapcsolt az inflációs adat hatására, már az 1,08-as szintet is leszakította az EUR/USD.

eurusd0410 (1)
Megosztás

Itt az arculcsapás: a vártnál magasabb az amerikai infláció, tépik a dollárt

A vártnál magasabb volt márciusban az amerikai infláció, és a maginfláció sem csökkent. Az adat kellemetlen meglepetést okozott, és fokozhatja az aggodalmakat, hogy a Fed júniusban nem tudja megkezdeni a kamatcsökkentést. Ez látszik azon, hogy a dollár az adatközlés után erősödni kezdett.

Itt az arculcsapás: a vártnál magasabb az amerikai infláció, tépik a dollárt
Megosztás

Felbukkant a bujdosó milliárdos, mozgásba lendültek a befektetők

Jack Ma, az Alibaba társalapítója a kiskereskedelmi óriáscég belső hálózatán írt egy szokatlanul hosszú levelet az alkalmazottaknak, amelyben támogatását fejezte ki a vállalat szerkezetátalakítási törekvései iránt - közölte a Reuters. Az értesülést követően az Alibaba részvényei nagyot ugrottak a hongkongi tőzsdén.

Felbukkant a bujdosó milliárdos, mozgásba lendültek a befektetők
Megosztás

Itt az új történelmi csúcs a magyar tőzsdén

A BUX szerdán ismét új történelmi csúcsra emelkedett. A mai ralit főként az OTP emelkedése hajtja, ami azt követően kezdődött, hogy a JP Morgan jócskán megemelte a bank részvényeire vonatkozó célárát.

Itt az új történelmi csúcs a magyar tőzsdén
Megosztás

JP Morgan: 22 ezerig ralizhat az OTP

Tépik az OTP részvényeit a szerdai kereskedésben, miután a JP Morgan megemelte a bank részvényeire vonatkozó célárát.

JP Morgan: 22 ezerig ralizhat az OTP
Megosztás

Összeesett a Volkswagen elektromosautó-eladása Európában

Közzétette az első negyedéves autóírtékesítési statisztikáit a Volkswagen csoport. A konszern eladásai összességében nőttek, az elektromos autók értékesítése viszont csökkent, főként Európában volt nagy a visszaesés.

Összeesett a Volkswagen elektromosautó-eladása Európában
Megosztás

Egyre fentebb az OTP

Az OTP árfolyama már 2,8 százalékos pluszban van szerda délelőtt.

otp0410a

A forgalom is átlagon felüli, a kereskedés eddigi részében már több mint 2 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a bank részvényei.

otpforgalom0410
Megosztás

Öveket becsatolni! Érkezik az adat, ami mindent boríthat a tőzsdéken!

Magyar idő szerint 14 óra 30 perckor kerülnek publikálásra a legfrissebb, márciusi fogyasztói árindex (CPI) adatok az Egyesült Államokban. A mostani adatok a tőzsdéken is nagyobb hullámokat vethetnek azt követően, hogy az elmúlt napokban megtorpant az emelkedés. Éppen ezért megnéztük, hogy milyen hatásai lehetnek a közlésnek a tőzsdékre nézve.

Öveket becsatolni! Érkezik az adat, ami mindent boríthat a tőzsdéken!
Megosztás

Emelkedésben a vezető börzék is

A tegnapi esés követően felpattantak a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,6, a FTSE 0,5, a CAC pedig 0,4 százalékos emelkedésben van.

dax0410
Megosztás

Felpattant az OTP, hátára vette a magyar tőzsdét

A reggeli nyitást követően az OTP a legjobban teljesítő hazai blue chip: a bank részvényei már 1,5 százalékos pluszban vannak.

otp0410
Megosztás

Lendületes kezdés a magyar tőzsdén

A blue chipek emelkedését az OTP vezeti a reggeli nyitást követően, a midcapek piacán pedig a Masterplast a legjobban teljesítő részvény a nyitást követően.

Lendületes kezdés a magyar tőzsdén
Megosztás

Kisebb felpattanás jöhet a fontos adat előtt

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones stagnált, a S&P 500 0,1 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,4 százalék pluszban fejezte be a napot.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,49 százalékkal került lejjebb, a Hang Seng 1,73 százalékos pluszban van, míg a CSI 300 0,25 százalékos pluszban áll.
  • Kisebb felpattanással indulhat a nap az európai tőzsdéken, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,10 százalék pluszban nyithat, a CAC 0,09 százalékkal kerülhet feljebb, míg a FTSE 0,39 százalékot emelkedhet.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,06 százalékkal kerülhet feljebb, a S&P 500 0,06 százalék pluszban nyithat, míg a Nasdaq 0,05 százalékot emelkedhet.

Mi várható makro fronton?

Ma idehaza nem várunk fontos adatközlést, ettől még izgalmas lesz a nap. Ekkor teszik közzé az amerikai infláció alakulását. Az év első hónapjaiban az infláció a várt felett alakult, ami miatt egyes elemzők felvetették, hogy a Fed később kezdheti meg a kamatcsökkentéseket, de a jegybanki jelzések szerint az év eleji inflációs folyamatok nem túl ijesztőek. A Fed azonban még további bizonyítékokat szeretne az infláció csökkenéséről, mielőtt kamatvágásba kezd, emiatt kiemelten fontos lesz a szerdai közlés. Este 8-kor a Fed jegyzőkönyve hozhat mozgást az amerikai piacokon, másnap Európában és idehaza is, de érkezik az amerikai államháztartási egyenleg is.

2024. április 8-14. makronaptár
Magyar makrogazdaság
április 8. hétfő 8:30 MNB Nemzetközi tartalékok márc.
április 8. hétfő 8:30 MNB Értékpapír-statisztikák febr.
április 9. kedd 11:00 PM Előzetes ÁHT márc.
április 9. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
április 11. csütörtök 8:30 KSH Infláció márc.
április 12. péntek 8:30 KSH Építőipar febr.
április 12. péntek 8:30 KSH Ipar (második becslés) febr.
Nemzetközi makrogazdaság
április 8. hétfő 8:00 Németo. Ipari termelés febr.
április 9. kedd 10:00 EU EKB hitelezési felmérés  
április 10. szerda 14:30 USA Infláció márc.
április 10. szerda 20:00 USA Fed jegyzőkönyv  
április 10. szerda 20:00 USA Államháztartás márc.
április 11. csütörtök 3:30 Kína Infláció márc.
április 11. csütörtök 14:15 EU EKB-kamatdöntés  
április 11. csütörtök 14:30 USA Termelői árak márc.
április 11. csütörtök 14:45 EU Christine Lagarde sajtótájékoztató  
április 12. péntek 5:00 Kína Külkereskedelem márc.
április 12. péntek 8:00 UK GDP febr.
április 12. péntek 9:00 EU Ecofin-ülés  
április 12. péntek 16:00 USA 5 éves inflációs várakozások ápr.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 18,9 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 1,3 százalékos eséssel a Hang Seng index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 34,3 százalékos emelkedéssel, a sor végén az OTP papírja áll 6,9 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 19,7 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 38 883,67 0,0% -0,7% 0,4% 3,2% 16,1% 48,7%
S&P 500 5 209,91 0,1% 0,1% 1,7% 9,2% 26,9% 81,0%
Nasdaq 18 169,9 0,4% 0,3% 0,8% 8,0% 39,1% 140,1%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 39 773,13 1,1% -0,2% 0,2% 18,9% 44,5% 82,4%
Hang Seng 16 828,07 0,6% -0,6% 2,9% -1,3% -17,2% -44,2%
CSI 300 3 533,49 -0,1% -1,3% -0,3% 3,0% -14,3% -13,3%
Európai részvényindexek              
DAX 18 076,69 -1,3% -1,1% 1,5% 7,9% 15,9% 52,5%
CAC 8 049,17 -0,9% -1,0% 0,3% 6,7% 9,9% 48,1%
FTSE 7 934,79 -0,1% 0,0% 3,6% 2,6% 2,5% 6,9%
FTSE MIB 33 946,29 -1,1% -1,1% 1,6% 11,8% 24,7% 56,6%
IBEX 10 816 -0,9% -1,5% 5,0% 7,1% 16,1% 15,0%
Régiós részvényindexek              
BUX 66 343,69 -0,3% 0,8% 0,4% 9,4% 50,0% 57,7%
ATX 3 585,94 -0,2% 1,4% 6,1% 4,4% 12,2% 15,0%
PX 1 536,49 0,2% 0,7% 5,0% 8,7% 11,2% 41,8%
WIG20 83 705,19 -1,1% 1,0% 4,4% 6,7% 43,0% 37,0%
Magyar blue chipek              
OTP 16 895 -0,6% -0,2% -1,1% 6,9% 65,5% 33,0%
Mol 3 054 -0,4% 3,0% 3,9% 8,1% 12,5% -6,8%
Richter 9 400 0,5% 0,4% -3,0% 7,4% 18,7% 69,7%
Magyar Telekom 916 -0,3% 2,6% 3,4% 34,3% 128,7% 96,1%
Nyersanyagok              
WTI 86,04 -1,4% 0,1% 9,0% 19,7% 6,6% 34,5%
Brent 89,92 0,0% 1,1% 9,4% 15,7% 5,6% 27,0%
Arany 2 346,17 0,7% 3,9% 8,0% 13,6% 16,8% 79,8%
Ezüst 27,71 0,0% 7,3% 13,8% 14,3% 11,2% 81,0%
Devizák              
EURHUF 390,5 0,3% -1,1% -0,9% 2,2% 3,9% 21,2%
USDHUF 359,6592 0,3% -1,9% 0,1% 3,9% 4,5% 25,8%
GBPHUF 455,9150 0,3% -1,1% -1,6% 3,3% 6,9% 22,0%
EURUSD 1,0858 0,0% 0,8% -0,9% -1,7% -0,6% -3,7%
USDJPY 151,8150 0,0% 0,2% 3,3% 7,7% 15,2% 36,6%
GBPUSD 1,2676 0,2% 0,9% -1,6% -0,6% 1,9% -2,8%
Kriptovaluták              
Bitcoin 69 135 -3,5% 5,6% 1,2% 56,5% 147,5% 1 231,4%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,37 -1,3% 0,2% 6,9% 12,9% 28,4% 74,7%
10 éves német állampapírhozam 2,35 -3,0% -1,9% 4,5% 17,4% 7,4% -47 040,0%
10 éves magyar állampapírhozam 6,93 -1,0% 1,6% 8,6% 16,9% -18,2% 115,2%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

Pillanatok alatt megsemmisült egy cég - 99 százalékos zuhanás 15 perc alatt a tőzsdén

Gyakorlatilag percek alatt megsemmisült egy több milliárd dollár piaci értékű kínai cemetgyártó a hongkongi tőzsdén, írja a Bloomberg. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

Pillanatok alatt megsemmisült egy cég - 99 százalékos zuhanás 15 perc alatt a tőzsdén
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
liszt ferenc repülőtér