FONTOS Kiterítette lapjait a kormány: ezt tervezik a következő években Magyarországon!
Nagy Márton figyelmeztette a Mol képviselőit
Üzlet

Nagy Márton figyelmeztette a Mol képviselőit

Portfolio
A három nappal ezelőtti hírekkel összhangban lezajlott a Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, valamint a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselői közötti egyeztetés. A rendkívüli megbeszélést az NGM közleménye szerint a magas hazai üzemanyagárak indokolták.

A csütörtök este kiadott tájékoztatás szerint a tárgyaláson a felek áttekintették a magyar az üzemanyag-ellátásra és az üzemanyagok árára ható nemzetközi eseményeket és gazdasági folyamatokat.

Az NGM közleményében az áll: "a tárcavezető az egyeztetésen megállapította, hogy hazánkban az üzemanyagok ára a régiós átlagár felett helyezkedik el, ugyanis a mai napon Magyarországon egy liter benzin 644 forintba kerül, a gázolaj literenkénti ára pedig 658 forint".

Ez azt jelenti, hogy a régiós átlagárhoz képest a benzin és a gázolaj ára is mintegy 7-9 százalékkal drágább - állapítják meg.

bendiz1-669239

A miniszter felhívta a figyelmet arra a felek közti korábbi megállapodásra, miszerint az üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kell lenniük. Ennek alapján egyértelműen

figyelmeztette az ágazati szereplőket arra, hogy nem tartják be a megállapodásban foglalt vállalásaikat.

Hangsúlyozta: határozott elvárása, hogy az üzemanyagáraknak – teljesítve a megállapodást – a lehető leghamarabb a régiós középmezőnybe kell kerülnie.

Nagy Márton tájékoztatta a feleket, hogy ennek érdekében a Központi Statisztikai Hivatal a közeljövőben olyan nyilvános, a regionális üzemanyagárakat monitorozó rendszert alakít ki, amely rendszeresen bemutatja az árkülönbségeket, így referenciapontként fog szolgálni a megállapodás betartására, nyomonkövetésére és ellenőrzésére vonatkozólag.

Az már ismert volt hétfőn, hogy egyeztetésre készül Nagy Márton az üzemanyagpiac szereplőivel, akkor úgy fogalmazott a tárcavezető, hogy "a további lépés ennek a beszélgetésnek a következménye, függvénye lesz". Most nagyon úgy tűnik, hogy új, effektív, az árakat és így a piaci folyamatokat közvetlenül érintő kormányzati beavatkozás nincs napirenden.

A hazai üzemanyagpiaci kilátásokról és a régiós árakról egy részletes elemzés keretein belül foglalkoztunk nemrég - ennek az írásnak az volt az apropója, hogy ismét jelzett az üzemanyagpiac szereplőinek a nemzetgazdasági miniszter, miszerint a régiós középmezőnybe kell tartozniuk a hazai áraknak, ugyanis ha ez nem valósul meg, akkor be fog avatkozni a kormány.

Ebben a tekintetben nem igazán állunk jól, a legfrissebb adatok szerint ugyanis

MINDKÉT FINOMÍTOTT OLAJTERMÉK ESETÉBEN A DOBOGÓN SZEREPELNEK A MAGYAR ÁRAK.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Purger Tamás

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bull bear medve bika tőzsde