Előfizetői tartalom

Energiaközösségek és PPA-k: milyen lehetőségeik vannak a vállalatoknak?

Az új technológiák és megoldások számos lehetőséget kínálnak a vállalatoknak arra, hogy akár energiaközösségekbe tömörülve, akár PPA-konstrukcióval és egyéb mérőórán túli megoldásokkal a megújulóenergia-ellátásukat növelve javítsák energiamenedzsmentjük hatékonyságát. Az elmúlt évek jelentős előrelépést hoztak, azonban számos kihívás és további megoldandó feladat is mutatkozik e tekintetben - hangzott el a Portfolio 2024-es Vállalati Energiamenedzsment konferenciájának záró panelbeszélgetésében (Szabad a pálya a mérőn túl – A megújuló energiatermelés lehetőségei, korlátai, az energiaközösségek felértékelődő szerepe).

Milyen mérőórán túli lehetőségekkel rendelkeznek a vállalatok, ipari energiafogyasztók, ha a kezükbe akarják venni energiaellátásuk irányítását, illetve a zöldátállásban; meddig érhet az önfogyasztás-kiváltás hatása; mit kombinálhatunk mivel? - indította el a beszélgetést Novák Csaba, a Magyar Megújuló Energia Szövetség elnöke. Nehéz kérdés, amire kis túlzással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés