Előfizetői tartalom

Fenntartható energiaközösségek szabadíthatják fel az ipari parkok energetikai potenciálját

Ipari energiaközösségek létrehozásával jelentős mértékben kiaknázható a hazai ipari parkok jókora, ma még alig vagy egyáltalán nem kihasznált energetikai potenciálja. Ezáltal lehetővé válik az ipari parkok szignifikáns energetikai fejlesztése, a hatékony energia- és anyagáram elosztás segítségével pedig fenntartható ipari parkok hozhatóak létre - mondta el Fehér Róbert, a 8G Energy Zrt. vezérigazgatója a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján.

Az ipari parkok világszinten és Magyarországon is a legjelentősebb energiafogyasztók közé tartoznak, az ipari termelés szignifikáns része itt zajlik. Magyarországon több mint 200 ipari park működik, melyek becsült összes fogyasztása 20-30 TWh/év villamos energia, amihez további jelentős - villamosítható - földgáz/hő-fogyasztás társul. Az ipari parkok Fehér Róbert elmindása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés