Nagyon elbántak az amerikai tőzsdékkel
Üzlet

Nagyon elbántak az amerikai tőzsdékkel

Portfolio
Az ázsiai piacokon vegyes mozgásokkal telt a reggel, ezt követően azonban Európában kedvező hangulatban indult a nap, délutánra azonban lendületet vesztettek a tőzsdék, és az amerikai piacokon esést látunk, miután a befektetők attól tartanak, hogy a hétvégén Irán megtámadja Izrael. A kedvezőtlen nemzetközi hangulat és a forint gyengülése ellenére jól állja a sarat a magyar tőzsde, elsősorban az OTP céláremelést követő menetelésének köszönhetően.

Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.
Megosztás

A félelem uralta az amerikai tőzsdéket

A befektetők kerülték a kockázatos eszközöket a pénteki kereskedésben, ennek megfelelően estek jelentősebb mértékben az amerikai részvénypiacok. A Dow 1,24%-ot, az S&P 500 1,46%-ot veszített értékéből, a Nasdaq 1,62%-kal került lejjebb.

A kiéleződő izraeli-iráni konfliktus, a péntek este ezzel kapcsolatos fejlemények és amerikai üzenetek mind elbizonytalanították a befektetőket és a biztonságos menedéket keresték.

Ezzel a biztonságos menedékkereső trenddel függ össze az is például, hogy a 10 éves és 30 éves amerikai kötvényhozamok látványosan csökkentek, az elmúlt két hétben olyan mértékben, amire legutóbb tavaly októberben volt példa.

A geopolitikai feszültségek erősödése mellett a befektetők kockázati étvágyának nem tett a héten jót a vártnál magasabb amerikai infláció, és az ennek nyomán változásnak induló piaci várakozások a Fed kamatcsökkentését illetően. Mindezek mellett a bankpapírok szenvedése is lehúzta pénteken az amerikai indexeket.

Megosztás

„Ne tegyék!” – üzente Joe Biden Iránnak

Egy mai sajtótájékoztatón megkérdezték az amerikai elnököt az Izraellel szembeni, meglehetősen rövid távúnak és közvetlennek tűnő iráni katonai fenyegetésről.

„Ne tegyék!” – üzente Joe Biden Iránnak
Megosztás

Egyre nagyobb a zakó

Nincs megállás a tengerentúli tőzsdék esésében: a Dow Jones már 500 pont feletti mínuszban jár, 1,4%-ot esett. Az S&P 500 index 1,6%-ot csökkent, míg a Nasdaq 1,7%-ot veszített értékéből a hét utolsó kereskedési napján.

Megosztás

Lőni kezdte a Hezbollah Izraelt

Drónokkal és rakétákkal támadta az elmúlt órában az Irán által támogatott libanoni Hezbollah Izrael egyes északi vidékeit - derült ki egyszerre több helyi sajtójelentésből.

Lőni kezdte a Hezbollah Izraelt
Megosztás

Szenvednek a bankpapírok

Az amerikai banki gyorsjelentések hatására esnek az érintett pénzintézetek árfolyamai. A JP Morgan papírjainak értéke 5,6%-kal került lejjebb, a Citigroup részvényei 2%-ot veszítettek értékükből, a Wells Fargo árfolyama 0,34%-ot esett. Ez utóbbi bank mindezt úgy hozta össze, hogy a negyedéves nyeresége meghaladta a várakozásokat.

A JP Morgan papírjai pedig annak ellenére szenvednek a pénteki tengerentúli kereskedésben, hogy a vártnál szintén erősebb eredményt publikált, azonban az egyik kulcsfontosságú profitmutatója negyedéves összevetésben csökkent.

Megosztás

Ezért van most szégyenfalon a forint

Minden főbb, fejlett piaci deviza ellenében is száguld idén az amerikai dollár. Erejét jól mutatja, hogy az euróval szemben tavaly november óta nem volt ennyire erős, mint a héten. Ez a környezet pedig alapvetően nem kedvez a feltörekvő piaci devizáknak, főleg a forintnak.

Ezért van most szégyenfalon a forint
Megosztás

Nincs megnyugvás

A tengerentúli részvénypiacokon folytatódik az esés. A Dow Jones mutatója már közel 400 pontot esett, ez 1%-os mínusznak felel meg. Eközben az S&P 500 index 1,2%-ot, a Nasdaq 1,4%-ot veszített értékéből.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Ütik az amerikai tőzsdéket

A Nasdaq már 1,3, az S&P 500 1, a Dow Jones pedig 0,9 százalékos mínuszban van.

spx0412
Megosztás

Nagyon csúnya, ami a forint piacán történik!

A dollár ereje mindent visz a pénteki kereskedésben. Olyannyira, hogy ez határozza meg a forint árfolyamának mozgását is. A hazai fizetőeszköz tavaly október óta nem látott mélypontjára került az amerikai dollár ellenében.Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

Nagyon csúnya, ami a forint piacán történik!
Megosztás

3 éves csúcson az ezüst

A háborús hírek hatására menedéket keresnek a befektetők, így az arany mellett az ezüst is emelkedik. A jegyzés már 3,6 százalékos pluszban áll.

ezüst0412
Megosztás

Nagyon fontos szinten az olaj ára

Az iráni eszkalációtól tartva kilőtt a mai kereskedésben az olajár, a jelenlegi árfolyam ráadásul egy nagyon fontos technikai szintet is jelöl.

Nagyon fontos szinten az olaj ára
Megosztás

Esés Amerikában

A nyitást követően a Nasdaq 0,8, az S&P 500 0,6, a Dow Jones peidg 0,5 százalékos mínuszban van.

usale
Megosztás

Jó és rossz hírt is közölt a Wells Fargo

Bár bevétel és EPS-soron is verte az elemzői várakozásokat friss gyorsjelentésében a Wells Fargo, profitja 7%-kal csökkent az első negyedévben az alacsonyabb kamatjellegű bevételek miatt. A nagybank részvényeinek árfolyama 0,88%-os mínuszban tartózkodik a nyitás előtt.

Jó és rossz hírt is közölt a Wells Fargo
Megosztás

Megszületett a várva várt megállapodás a Molnál

Óriási bizonytalanság övezte a Mol és a horvát olajvezetéket üzemeltető partnercég közti olajszállítmányokat, ugyanis bár az elmúlt hónapokban szállított a Janaf olajat a Molnak, a hivatalos szerződés azonban december végén lejárt, megállapodás híján pedig nem lehetett tudni, hogy mekkora számlát fog kiállítani a horvát fél és milyen mennyiségre és időtávra tud majd újabb szerződést kötni a Mol. Most azonban úgy néz ki, hogy pont kerülhet a történet végére.

Megszületett a várva várt megállapodás a Molnál
Megosztás

Sokkal jobban ment a Citigroup szekere, mint várták

A Citigroup 1,58 dolláros egy részvényre jutó eredményről és 21,1 milliárd dolláros bevételről jelentett az idei első negyedévben, ezzel mindkét soron pozitív meglepetést ért el az elemzői várakozáshoz képest. A bank részvényeinek árfolyama 1,5 százalékos pluszba ugrott a gyorsjelentés utáni percekben.

Sokkal jobban ment a Citigroup szekere, mint várták
Megosztás

Meglepte a befektetőket a JP Morgan

Jelentette a JP Morgan Chase amerikai nagybank: a pénzintézet egy részvényre jutó nyeresége 4,44 dollárra nőtt az idei első negyedévben, bevétele 41,9 milliárd dollár lett, a bank a magas kamatkörnyezetből profitált. A gyorsjelentés utáni percekben a bank részvényeinek árfolyama 3,5 százalékot esett a tőzsdenyitást megelőző kereskedésben.

Meglepte a befektetőket a JP Morgan
Megosztás

Az OTP húzza a magyar tőzsdét

A kereskedési idő felénél továbbra is az OTP a legjobban teljesítő hazai blue chip.

Az OTP húzza a magyar tőzsdét
Megosztás

Nagyot nőtt a Gloster rendelésállománya

A Gloster nettó 3470 millió forint értékű nyitott rendelésállománnyal zárta 2024. első negyedévét, ami 163 százalékkal magasabb a 2023. év azonos időszakához képest – tette közzé a vállalat.

Nagyot nőtt a Gloster rendelésállománya
Megosztás

Újabb céláremelés érkezett az OTP-re

Az Erste a korábbi 15 300 forintról 20 500 forintra emelte az OTP célárát és továbbra is felhalmozásra ajánlja a részvényt.

Újabb céláremelés érkezett az OTP-re
Megosztás

Kilőtt az AutoWallis!

Az AutoWallis árfolyama már több mint 5 százalékos pluszban is volt péntek délelőtt, jelenleg 3,2 százalékos az emelkedés mértéke.

autow0412

A mostani emelkedés hátterében nem áll különösebb esemény, és a forgalom is meglehetősen alacsony, a kereskedés eddigi részében alig több mint 31,1 millió forint értékben cseréltek gazdát az AutoWallis papírjai.forgalom

Megosztás

Új csúcson az arany

Az inflációval és az izraeli konfliktus eszkalációjával kapcsolatos aggodalmak hatására ralizik az arany, már a 2400 dolláros szintet is átlépte az unciánkénti jegyzés.

xauusd0412
Megosztás

Több mint kétéves csúcson az OTP

Az OTP részvényei már 1 százalékos pluszban vannak, legutóbb 2022 február 16-án volt ilyen magasan, 17 650 forinton a bank papírjainak árfolyama.

otp04122
Megosztás

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024, május 16-án újra minden a pénz körül forog, várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a kriptopiaccal, a téma elismert hazai szakértőivel fejtjük meg, mibe érdemes most befektetni, és beszélgetünk egy olyan kriptotraderrel is, aki már több mint hat éve kizárólag tőzsdei kereskedésből él. A rendezvényen az előadók között lesz többek között a Cápák között című műsorból ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. A rendezvényen való részvétel regisztráció után ingyenes. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?
Megosztás

Erős kezdés a vezető börzéken

A nyitást követően a francia CAC 1, a német DAX 0,9, az angol FTSE pedig 0,8 százalékos pluszban van.

dax0412
Megosztás

Pattan az OTP

A nyitást követően az OTP a legjobban teljesítő magyar blue chip, a bank árfolyama jelenleg 0,7 százalékos pluszban van.

otp0412
Megosztás

Máris itt az újabb történelmi csúcs a magyar tőzsdén

Kedvező hangulatban indul a nap a magyar tőzsdén, a blue chipek közül az OTP vezeti az emelkedést.

Máris itt az újabb történelmi csúcs a magyar tőzsdén
Megosztás

Több mint 1 milliárd forintért vett saját részvényeket az OTP

Az OTP arról tájékoztatta a befektetőket, hogy április 11-én, csütörtökön a bank javadalamazási politikájának részeként OTP részvényeket vásárolt.

Több mint 1 milliárd forintért vett saját részvényeket az OTP
Megosztás

Volt, nincs: folyamatosan csapolják a nyugdíjpénzt egy dél-amerikai országban

A perui kongresszus csütörtökön nagy többséggel elfogadott egy törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi, hogy a munkavállalók megcsapolhassák a nyugdíjszámláikat, ami a hatóságok becslése szerint 7 milliárd dollárnyi kifizetést eredményezhet – írja a Bloomberg.

Volt, nincs: folyamatosan csapolják a nyugdíjpénzt egy dél-amerikai országban
Megosztás

Öldöklő árverseny az elektromos autóknál - Történelmi mélypontra zuhantak a részvények

Főként a kínai autógyártók olyan erős árversenyt generálnak az elektromos autók piacán, hogy azzal a nyugati gyártók egyre nehezebben tudják tartani a lépést, ezt is árazzák a tőzsdén a befektetők, több EV-gyártó részvényárfolyama új történelmi mélypontra esett.Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

Öldöklő árverseny az elektromos autóknál - Történelmi mélypontra zuhantak a részvények
Megosztás

A hét utolsó kereskedési napja is tartogat izgalmakat

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

A határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint a vezető európai részvényindexek közül a DAX 0,2, a CAC 0,09, a FTSE pedig 0,03 százalékos emelkedéssel kezdheti a napot.

Amerikában a Dow Jones 0,11, az S&P 500 0,03, a Nasdaq pedig 0,04 százalékos pluszban nyithat.

Mi várható makro fronton?

Pénteken a KSH ismerteti az ipari teljesítmény második becslését, emellett építőipari statisztikákat is ismertet a statisztikai hivatal. Márciusban érkezik a kínai külkereskedelem adata is, emellett a brit GDP-adatot is közzétesznek. Ecofin-ülést is tartanak továbbá, valamint az 5 éves inflációs várakozásokat is megismerjük az Egyesült Államokban.

naptár

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
bét