A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?
Üzlet

A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

Portfolio
A gépi tanuláson (machine learningen) alapuló alkalmazások és szolgáltatások már átszövik mindennapjainkat, elég csak a különböző streaming szolgáltatók ajánlórendszereire vagy az okostelefonunk arcfelismerésére gondolni. Ennek adott extra löketet a ChatGPT-t is meghajtó GPT-3 és hozzá hasonló transformer alapú modellek megjelenése, ami széles körben is a felhasználók kezébe adta a folyékonyan kommunikáló algoritmus élményét. Miképp segíthetnek a nagy nyelvi modellek az üzleti folyamatok hatékonyabbá tételében? Erről tart előadást április 23-ai AI in Business rendezvényünkön Ignácz Péter a KPMG managere. 
Az utolsó helyek még kiadók az AI in Business rendezvényen. Regisztráció itt!

A mai napig tartó, népszerűséggel (hype-pal) ezek a generatív AI termékek szinte észrevétlenül, "bottom-up" vezetődnek be egy vállalkozás életébe, hiszen a munkavállalók elkezdik használni őket, mielőtt egy vállalat komolyabb lépéseket tenne a bevezetésükre - mondja lapunknak a szakértő.

Ignácz Péter
KPMG, manager
Ignácz Péter 2022-ben csatlakozott a KPMG-hez, az AI/ML megoldásokat fejlesztő csapat menedzsereként. Fő szakterülete a Machine Learning, ezen belül elsősorban NLP-alapú termékek fejlesztése és azok i
Tovább
Ignácz Péter 2022-ben csatlakozott a KPMG-hez, az AI/ML megoldásokat fejlesztő csapat menedzsereként. Fő szakterülete a Machine Learning, ezen belül elsősorban NLP-alapú termékek fejlesztése és azok i Tovább

Természetesen a vállalatok lassabb reakciója indokolt, hiszen egy ilyen AI termék vagy modell (legyen akár generatív vagy sem) bevezetése számos technikai, jogi, adatvédelmi és nem utolsó sorban etikai kérdést is felvet. Ezek a kockázatok nem lesznek kisebbek egy generatív modellen alapuló képesség vállalati bevezetésével.

Ennek ellenére érdemes megjegyezni, hogy igenis vannak vállalati környezetben implementálható képességek, amik akár bevételnövelés, akár költségcsökkentés oldalon segíthetik egy vállalat működését. A legnépszerűbb AI alkalmazási célok

  • az ügyfélszolgálati operáció,
  • az ügyfélélmény személyre szabása,
  • a termékfejlesztés vagy
  • új ügyfelek megszerzése.

Ugyanakkor egy generatív nyelvi modell bevezetése a technológiával együtt járó hallucináció miatt még érdekesebb, hiszen semelyik vezető sem szeretne a modell által kitalált garancia feltételeknek megfelelni vagy a vállalati chatbotot egyetemi programozási feladatok megoldásaira felhasználni.

Ezért nem is meglepő, hogy a céges felsővezetők 89%-a teszi a top három prioritása közé az AI és generatív AI fejlesztéseket 2024-ben, ugyanakkor szintén ezen vezetők 90%-a vagy kivár a generatív AI fejlesztésekkel, vagy csak kisebb, kísérleti projekteket indít el.

A generatív modellek új lehetőségeket nyitnak meg, de amit meg lehet csinálni nem generatív modellel, azt továbbra is azzal érdemes.

A jövőre is igaz, hogy az üzleti problémához kell kiválasztani a megfelelő modellek kombinációját, továbbá, hogy ezen modellek adta lehetőségeket a cost-benefit-risk hármas gondos vizsgálatával érdemes számba venni

- véli Ignácz Péter.

Az utolsó helyek még kiadók az AI in Business rendezvényen. Regisztráció itt!

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Nitrogenmuvek Bige Laszlo