Megszavazták a részvényesek: osztalékot fizet az Opus Global
Üzlet

Megszavazták a részvényesek: osztalékot fizet az Opus Global

Portfolio
Megtartotta ma éves rendes közgyűlését az Opus Global, amelyen a részvényesek elfogadták az előterjesztésekben szereplő határozati javaslatokat, köztük az osztalékfizetést és a saját részvény vásárlásokat.

Az Opus Global a korábban jelzettnek megfelelően az adózott eredmény 15 százalékát fizeti ki osztalékként a 2023-as év után, összesen 6,73 milliárd forintot, ami részvényenként megközelítőleg 10 forintnak felel meg. Az osztalékfizetés kezdő időpontja 2024. június 17, és a jelenlegi részvényárfolyammal számolva 2,5 százalékos osztalékhozamot jelent.

A korábbi saját részvény vásárlásokból 3,3 millió darabot bevon az Opus Global, a korábbi ígéretének megfelelően. A fennmaradó saját részvény állomány mellé újabb vásárlások jöhetnek, a közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot további saját részvény vásárlásokra, a társaság alaptőkéjének legfeljebb 20 százalékáig. A saját részvények megszerzésére visszterhesen vagy ellenérték nélkül, tőzsdei forgalomban, nyilvános ajánlat útján, vagy tőzsdén kívüli forgalomban is sor kerülhet, ideértve a saját részvény megszerzésére jogosító pénzügyi eszköz által biztosított jog (pl. vételi jog, átcserélési jog stb.) gyakorlása útján történő megszerzést is. Visszterhes megszerzés esetén az ellenérték legmagasabb összege a BÉT által nyilvántartott, a megállapodás megkötésének napját megelőző napra vonatkozó záróárfolyam szerinti összegnek a 20 százalékkal növelt összege lehet.

A jövőbeli tervekről, kilátásokról, az új stratégiáról a társaság vezérigazgatója, Lélfai Koppány a Portfolio-nak adott interjúban beszélt.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde