Előfizetői tartalom

Nyereséges lett a budapesti reptér, ami hamarosan magyar állami kézbe kerülhet

Portfolio
Az utasforgalom fellendülésének és a rekordot döntő teherforgalomnak köszönhetően több mint 20 százalékos bevételnövekedést ért el a Budapest Airport 2023-ban. A költségek nagyobb mértékben növekedtek, és pénzügyi soron is komolyabb mínuszt halmozott fel a cég, de nyereségesen zárta az időszakot, és osztalékot is fizet - derül ki a társaság ma közzétett éves beszámolójából.

337 millió eurós nettó árbevétellel zárta a 2023-as évet a Budapest Airport, ami közel 22 százalékos növekedés az előző évhez képest. A budapesti reptéren 14,7 millió utas fordult meg tavaly, ami 20 százalékos növekedés év/év alapon, és a járvány előtti forgalom 91 százalékát érte el. Eközben a légiáru mennyisége rekordot döntött, 200 ezer tonna árut kezelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés