Portfolio signature

Jön a mesterséges intelligencia az iPhone-ra!

Portfolio
Tegnap tartotta nagy éves tech eseményét a Wordlwide Developers Conference-t (WWDC) az Apple. Az eseményre nemcsak a tech rajongók, felhasználók, de a befektetők is kiemelten figyeltek, főként azért, mert kiderült, hogy az Apple hogyan szállna fel a mesterséges intelligencia vonatra.

Több újdonságot is bemutatott tegnap az Apple, ezek közül az érdekesebbek:

  • ami a legizgalmasabb volt, hogy hogyan is néz ki a cég mesterséges intelligencia stratégiája, ami részben arra épül, hogy az Apple összeáll az OpenAI-jal, és integrálja a termékeibe a ChatGPT-t, ami többek között a Siribe is beépül,
  • jön az Apple Intelligence, az Apple saját mesterséges intelligencia megoldása, ami többek között összefoglalót készít hosszabb levelekből, kiválogatja az értesítések közül a legfontosabbakat, segítségével hangalapú utasításokkal lehet képeket szerkeszteni, az új Memory Movies funkcióval leírás alapján videókat lehet készíteni, de matematikai egyenletek megoldása, szövegek stílusának átírása is elérhető lesz. Az emögött álló generatív modellek az iOS, az iPadOS és a macOS rendszereken is elérhetőek lesznek,
  • bemutattak több operációs rendszert: iOS 18, iPadOS 18, VisionOS 2, WatchOS 11, macOS Sequoia.
apple

A befektetők szempontjából érdekes információ, hogy az Apple Intelligence egyelőre csak az iPhone 15 Pro és Pro Max készülékeken lesz elérhető, és a majd ősszel megjelenő új, 16-os szérián, szóval akinek régebbi telefonja van, és a legújabb szolgáltatásokat is el akarja érni, annak upgrade-elnie kell, ez pedig az iPhone-eladások felpörgetését is okozhatja. (az iOS 18 oprendszer jóval régebbi telefonokra is elérhető lesz, egészen az Xr-ig bezárólag)

appl
Forrás: Apple

A tegnapi bejelentések alapján úgy tűnik, hogy az Apple részben az OpenAI-ra támaszkodva szállna fel a mesterséges intelligencia vonatra, aminek a befektetői szempontból való értékelése vegyes, mert egyrészt azt jelenti, hogy jóval alacsonyabb költségek mellett indíthatja el a szolgáltatásait, másrészt viszont kiszolgáltatottabbá válik egy külsős cég felé, pedig ez az Apple-re nagyon nem volt eddig jellemző, a fontos fejlesztéseket házon belül tartották, ezzel is védve az ökoszisztémát.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés