Portfolio signature

Öveket becsatolni, indulhat a Tesla-rakéta!

Portfolio
Hosszú hetek óta az szolgáltatta a legfőbb témát a Tesla háza táján, hogy vajon a cég részvényesei megszavazzák-e Elon Musk gigantikus kompenzációs csomagját. Az események aggasztották a befektetőket is, hiszen a tét pedig sokak szerint az volt, hogy ha Musk nem kapja meg a részvényesek jóváhagyását és így az összeget, akkor ott hagyja a Teslát és helyette inkább az xAI-ra és az X-re koncentrál majd. Musk nemrég azonban arról posztolt, hogy a részvényesek jóváhagyták a kifizetést, ezt követően pedig ki is lőtt a Tesla árfolyama. Éppen ezért megnéztük, hogy hogyan is mutat most a technikai kép a Tesla esetében.

Mindenki erre a döntésre várt

Az elmúlt néhány hétben minden arról szólt a Teslánál, hogy vajon Elon Musk megkapja-e az 56 milliárd dolláros, vagyis jelenlegi árfolyamon 20 500 milliárd forintnak megfelelő összegű kompenzációs csomagját. Az első szavazás tegnap megtörtént Musk csomagjáról, a Tesla első embere pedig posztolt is erről az X-en, mégpedig azt, hogy a részvényesek többsége a kifizetés jóváhagyásáról döntött.

A bejelentésnek örülnek a befektetők is: a Tesla közel 6 százalékos pluszban nyitott csütörtökön, ezzel pedig egészen április vége óta nem látott szintre emelkedett a cég részvényeinek árfolyama.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés