A rossz időjárás is betett a Tescónak

2019. június 13. 14:49    
nyomtatás
 
A Tesco csütörtökön tette közzé a legfrissebb értékesítési számait, a cég bevételei több régióban is növekedtek, azonban a közép-európai piacon csökkentek a bevételek, miután a lengyel értékesítések csökkenése mellett a régió szokatlanul hideg időjárása is negatív hatást gyakorolt az eladásokra.

Kereskedés Tesco-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Tesco közzétette az első negyedéves értékesítési számait, a cég bevételei az Egyesült Királyságban 0,4 százalékkal 9,08 milliárd fontra csökkentek az első negyedévben, Ázsiában 2,6 százalékkal 1,24 milliárd fontra nőttek a bevételek, míg Közép-Európában 7,9 százalékkal 1,29 milliárd forintra csökkentek a társaság bevételei. Természetesen a negyedéves számokat nagyban befolyásolja az új üzletek nyitása is, a Tesco legalább 12 hónapja nyitva tartó üzleteit figyelembe vevő, összehasonlítható alapon számolt (like-for-like) bevételek az Egyesült Királyságban 0,4 százalékkal emelkedtek az első pénzügyi negyedévben, Ázsiában 0,1 százalékkal 1,24 milliárd fontra nőttek a bevételek, míg Közép-Európában 4,9 százalékkal csökkentek a társaság bevételei.

Az Egyesült Királyságban az általános élelmiszerpiac bővülése visszafogott volt, azonba a Tesco ennek ellenére is növelte bevételeit a szigetországban. A társaság bevételei Ázsiában is bővültek, a Tesco Thaiföldön növelni tudta piaci részesedését, ami mögött a bangkoki-régió erőteljes növekedése állt.

Közép-Európában nőtt a cég áraival kapcsolatos vásárlói elégedettség, azonban a régióból származó bevétel visszaesett, nagyobb részben a lengyel értékesítések csökkenése és a boltbezárások következtében, mindemellett a régió jelentősen hűvösebb időjárása szintén negatív hatást gyakorolt az eladásokra.

A Tesco részvényei 3,5 százalékos mínuszban is jártak ma reggel, a társaság papírjai a korábbi esést ledolgozva közel 1 százalékos pluszba lendültek a délelőtt második felében, majd az árfolyam ismét lefordult, a Tesco részvényei 0,8 százalékkal kerültek ma lejjebb.

A rossz időjárás is betett a TescónakCímlapkép forrása: Mike Kemp / via Getty Images

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium