Előfizetői tartalom

Amerikában 87 éve nem volt ekkora arcra esés - Ezt a decembert nem felejtjük, amíg élünk

Szeptember végén, október elején, amikor az amerikai tőzsdék megállíthatatlanul törtek újabb és újabb csúcsokra, valószínűleg kevesen gondolták, hogy néhány hónappal később akkora zuhanásokat látunk majd, amelyek örökre emlékezetesek maradnak. Pedig több fontos tényező hatására pontosan ez történt a tengerentúli részvénypiacokon: a Fed kamatemelése, valamint az amerikai jegybank elnökének kijelentései, Donald Trump amerikai elnök reakciói és pénzügyminiszterének amatőr húzása oda vezettek, hogy az S&P 500 akkorát zuhant decemberben, amelyre 1931 óta nem volt példa és egy pillanatra a medvepiac is beköszöntött Amerikában. A pánikszerű eladásokat ugyan látványos erősödés követte, de ettől még egyáltalán nem nyugodtak meg a piaci szereplők, ami nem véletlen, hiszen az eséseket kiváltó problémák közül egy sem szűnt még meg, azok továbbra is komoly kockázatot jelentenek a befektetőknek.

Sokasodtak az intő jelek, mégis úgy tűnt, Amerika megállíthatatlanSzeptemberben még úgy tűnt, semmi sem állíthatja meg az amerikai tőzsdéket, amelyek szinte minden nap új történelmi csúcsukra erősödtek annak ellenére, hogy sokasodtak az intő jelek a világban: Az amerikai kötvényhozamok többéves csúcsra emelkedtek Az Egyesült Államok és Kína között kirobbant kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés