Az internetlufi óta nem csinált ilyet az Apple árfolyama

2019. június 12. 09:32    
nyomtatás
 
Olyat csinált az Apple árfolyama az elmúlt napokban, amit közel 19 éve nem: sorozatban a hatodik napja emelkedett legalább 1 százalékot a részvények árfolyama. Erre utoljára az internetlufi idején, 2000 augusztusában volt példa.

Kereskedés Apple-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A hatodik napja emelkedik az Apple árfolyama, ráadásul minden nap legalább 1 százalékos pluszban zárt az előző napi záróértékhez képest, amihez hasonlóra 19 éve nem volt példa. Volt egy hat napig tartó emelkedés idén áprilisban is, de olyan huzamosabb emelkedés, amikor legalább napi 1 százalékokat emelkedett volna az árfolyam, utoljára 2000 augusztusában volt. Akkor sorozatban hét kereskedési napon emelkedett legalább 1 százalékot az Apple árfolyama.

Az internetlufi óta nem csinált ilyet az Apple árfolyama


A sorozatos emelkedés ellenére az Apple árfolyama még mindig több mint 8 százalékkal van a május elején látott csúcs alatt, a tavaly októberi történelmi csúcshoz képest pedig 16 százalékkal marad el. Több dolog miatt is aggódhatnak a befektetők, egyrészt félő, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború károkat okozhat a cégnek mind a beszállítói láncon, mind az iPhone keresletén keresztül. Másrészt a napokban felröppent hírek szerint az amerikai technológiai óriások versenyhatósági vizsgálatok alá kerülhetnek, ami akár azzal is végződhet egyes vélemények szerint, hogy feldarabolásra kényszerítik őket.

Ez a hosszú emelkedő sorozat nem jelentett túl jót a múltban. 2000-ben a dotkom lufi kidurranása vetett véget a részvények szárnyalásának. 2000 szeptemberében az Apple árfolyama elszenvedte a részvény története legnagyobb zuhanását, amikor is egy profit warning borította meg az egész technológia szektort. Aznap 52 százalékot zuhant az Apple árfolyama.

Az internetlufi óta nem csinált ilyet az Apple árfolyama

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium